Religie

Categorie Hobby en Cultuur
Prijs € 279,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Religie

Religie

Elk mens heeft een bepaalde opvatting over de zin van het leven. De manier waarop mensen voelen, denken en doen met betrekking tot dit onderwerp wordt ook wel ‘religie’ genoemd. De betekenis van religie is zeer breed op te vatten. Vaak staat er een grote macht aan het hoofd van zo’n religie, bijvoorbeeld God in het Christendom. Religie zie je elke dag en overal om je heen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de religie in Nederland: soms zie je hier vrouwen met een hoofddoek op. Ze doen een hoofddoek op vanwege hun religieuze opvatting.

Inhoud

Religie is een veelomvattend woord. In een cursus die onder religie valt zul je je verdiepen in de verschillende wereldgodsdiensten. Waarom doen mensen bepaalde dingen? En hoe kan het dat er zoveel verschillende religies zijn? Door je in te leven in verschillende bevolkingsgroepen en hierover te praten met anderen wordt jouw kijk op de wereld verbreed. Misschien ontdek je wel iets waar je eerder helemaal niet stil bij zou staan!

Relevantie

Iedereen die geïnteresseerd is in de drijfveren van mensen om bepaalde opvattingen te hebben is hier aan het goede adres. Tevens is een cursus in deze richting een goede keuze wanneer je je horizon wil verbreden op het gebied van mensenkennis en religie.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
cursus Filosofie en Levensbeschouwing NHA Thuisstudies 279,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.