Antiek en Oude kunst

Categorie Hobby en Cultuur
Prijs € 233,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Antiek en Oude Kunst

Antiek en Oude Kunst

Antiek is ambacht uit een vroegere periode. Bij antiek denk je vaak aan meubels maar dit kunnen ook servies of sieraden zijn bijvoorbeeld. Kunst is daarentegen een ‘kunde’. Dit betekent dat het voorwerp niet alleen functioneel maar ook uniek is. Kunst is uiteenlopend van architectuur, schilderijen, muziek, theater tot fotografie. Oude kunst zijn creatieve uitingen van vroeger. Er worden beurzen, veilingen of tentoonstellingen georganiseerd voor liefhebbers en handelaren.
Schilderij
Schilderij aan de muur

Inhoud

Tijdens de cursus Antiek en Oude Kunst gaan we terug tot aan het jaar 1900. Je leert de theorie direct in de praktijk toe te passen. We blikken terug op verschillende stromingen door de jaren heen. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de Grieken, Romeinen en Egyptenaren. Zij hebben immers een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de kunst en antiek. Je gaat antwoorden vinden op de vragen hoe deze werken zijn ontstaan en wat voor invloed ze hebben gehad. Met de kennis die je gedurende de cursus opdoet kan je oude kunst en antiek beter begrijpen en herkennen. Ook krijg je een duidelijk beeld van de manier waarop mensen vroeger leefden.

Relevantie

De cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in oude kunst en antiek. Na het afronden van de cursus ben je een echte kenner en beleef je deze hobby met nog meer plezier.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
cursus Antiek en Oude Kunst NHA Thuisstudies 233,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.