Kalligrafie

Categorie Hobby en Cultuur
Prijs € 239,-
Regio

Er zijn 2 cursussen gevonden gerelateerd aan Kalligrafie

Kalligrafie

De kunst van het schoonschrift wordt kalligrafie genoemd. Voordat de boekdrukkunst werd ontwikkeld moesten alle boeken en geschriften met de hand gemaakt worden. Waar kalligrafie eerst door slaven werd uitgevoerd werd dit later overgenomen door monniken. Toen de boekdrukkunst werd ontdekt kwam het beroep van kalligraaf enorm onder druk te staan. Mensen doen vooral aan kalligrafie als hobby. Kalligrafie kent verschillende stijlen, waaronder de Gotische en Romaanse stijl.
Kalligrafie
Man bezig met kalligrafie

Inhoud

Tijdens een cursus kalligrafie leer je om het schrijven tot een kunst te verheffen. Je leert over de geschiedenis van kalligrafie en welke soorten lettertypen er door de jaren heen zijn ontstaan. Je focus ligt niet alleen op oude kunst van kalligrafie, maar ook met eigentijdse kalligrafie. Zelfs mensen die normaliter onleesbaar schrijven kunnen zich ontwikkelen tot een ware schoonschriftkunstenaar.

Relevantie

Mensen die zich interesseren in de kalligrafie en graag een creatieve hobby op willen pakken krijgen bij een cursus kalligrafie precies wat ze willen.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
cursus Kalligrafie voor Linkshandigen NHA Thuisstudies 239,-
 
cursus Kalligrafie voor Rechtshandigen NHA Thuisstudies 239,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.