Godsdienst

Categorie Hobby en Cultuur
Prijs € 267,- tot € 359
Regio

Er zijn 2 cursussen gevonden gerelateerd aan Godsdienst

Godsdienst

Bij een godsdienst geloof je in ÚÚn of meerdere goden. Wanneer je in ÚÚn god gelooft noem je dit monothe´sme. Wanneer je in meerdere goden gelooft heet dat polythe´sme. Belangrijke monothe´stische godsdiensten zijn het Christendom, de Islam, het Jodendom en het Hindoe´sme. De godsdiensten zijn wereldwijd verspreid en aanhangers van een godsdienst hebben hun eigen opvattingen over het leven. Er zijn leefregels waar gelovigen zich aan moeten houden. Een godsdienst is van invloed op de cultuur in een land. Door de grote verscheidenheid aan godsdiensten zijn er veel mensen die op een andere manier naar de wereld kijken.
Godsdienst
Kruis op een berg

Inhoud

Deelnemers nemen een duik in de wereld van de godsdiensten. Je leert welke godsdiensten er zijn en hoe ze ontstaan zijn. Ook ga je bezig met de verschillende opvattingen die deze godsdiensten hebben. Wat zijn de leefregels van bepaalde godsdiensten? En waarom verschillen sommige godsdiensten zoveel van elkaar? Je gaat godsdiensten met elkaar vergelijken en je probeert jezelf in andere culturen te verplaatsen. Door jezelf open te stellen voor de verschillende denkwijzen van bevolkingsgroepen zal je je beter kunnen verplaatsen in je medemens en begrijp je waarom mensen bepaalde dingen doen.

Relevantie

Ben je ge´nteresseerd in religie en godsdiensten? Wil je meer te weten komen over de culturele verschillen op de wereld en hoe deze ontstaan zijn? Een cursus op het gebied van godsdienst zal je horizon op cultureel en religieus gebied verbreden.

Informatie aanvragen

Selecteer ÚÚn of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
cursus Wereldgodsdiensten NHA Thuisstudies 359,-
 
Wereldgodsdiensten Edumatch Courses 267,-
  Afstandsonderwijs

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.