Filosofie

Categorie Hobby en Cultuur
Prijs € 279,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Filosofie

Filosofie

Waar komen we vandaan, wat is de zin van het leven en waar gaan we naar toe? Is er een God? Voorbeelden van levensvragen waar we als mensen graag antwoord op willen krijgen. Filosofie houdt zich hiermee bezig en wordt niet voor niets de moeder der wetenschappen genoemd en bestaat ook als een volwaardige universitaire studie.
Filosofie
groep studenten die debatteren tijdens filosofieles

Inhoud

Met een cursus Filosofie maakt u kennis met filosofische technieken en methoden. De belangrijkste filosofische denkers, denk aan Plato, Heidegger en Sartre, komen aan bod, naast filosofische stromingen uit diverse delen van de wereld en uit diverse tijdperken. Denk aan het stoïcisme, de Vedische traditie en het taoïsme en confucianisme. Natuurlijk is de bedoeling dat u ook leert zelf filosofische technieken toe te passen en uw eigen levensfilosofie te ontwikkelen. Zo leert u filosofische problemen zorgvuldig te formuleren – taal is het voornaamste gereedschap van de filosoof – en hoe u passende oplossingen kunt vinden. Daarnaast leert u hoe u juiste, valide argumenten vindt om uw inzichten te verdedigen en aan anderen over te dragen: retorica.

Relevantie

Filosofie is bedoeld voor iedereen die antwoorden wil vinden op diepgaande levensvragen en zelf een samenhangende levensbeschouwing wil ontwikkelen. Filosofisch leren denken heeft een groot indirect nut, omdat veel problemen in het persoonlijke leven te maken hebben met denkfouten, waardoor u de verkeerde of inconsequente keuzes maakt. Filosofische vragen stellen helpt doorgaans om deze denkfouten op te sporen. Ook leert u mensen te overtuigen.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
cursus Filosofie en Levensbeschouwing NHA Thuisstudies 279,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.