NHA Thuisstudies

cursus Omgevingswet voor de Vastgoeddeskundige

Algemene informatie over de cursus

Ontwikkel jezelf verder als vastgoeddeskundige met de cursus Omgevingswet

Ben jij klaar om je kennis uit te breiden en een expert te worden in de Omgevingswet? Dat gaat je lukken met de cursus Omgevingswet voor de Vastgoeddeskundige.

Met de nieuwe wetgeving, die 26 bestaande wetten over het milieu en de omgeving verandert, gaat de vastgoedwereld een flinke verandering tegemoet. Deze wet is gericht op het vinden van een juiste balans tussen het gebruik en de bescherming van de fysieke leefomgeving.

Dit kun je verwachten van de cursus Omgevingswet voor Vastgoeddeskundige:

Je wordt klaargestoomd voor alle veranderingen omtrent de nieuwe omgevingswet

Leer complexe problemen in stadsontwikkeling en milieubescherming aan te pakken

Het inzetten van innovatieve en duurzame oplossingen

Behaal het erkende SVM NIVO-certificaat

Nieuwsgierig geworden?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles

Behaal het erkende SVM NIVO-certificaat

De Omgevingswet bundelt meer dan 100 AMvB’s tot slechts vier AMvB’s én vereenvoudigt ministeriële regelingen. De Omgevingswet heeft behoorlijk wat veranderingen in gang gezet met hoe we dingen regelen rondom bouwprojecten, stadsplanning en milieubescherming in Nederland. Met deze cursus Omgevingswet gaan we jou als vastgoeddeskundige klaarstomen voor deze nieuwe wetgeving.

Na het voltooien van de cursus Omgevingswet voor de Vastgoeddeskundige bestaat de mogelijkheid om een examen af te leggen om het erkende SVM NIVO-certificaat te behalen.

Méér dan alleen de basis van de omgevingswet

Deze cursus is geschikt voor iedereen die meer wil weten over de Omgevingswet. Of je nu werkzaam bent als jurist, beleidsmedewerker, vergunningverlener, toetser of handhaver bij verschillende overheidsinstanties. De cursus helpt je niet alleen om de basis van de Omgevingswet te begrijpen, maar geeft je ook de tools om deze wet effectief toe te passen in je dagelijkse werk.

Bovendien is deze cursus Omgevingswet ook relevant voor advocaten, adviseurs, architecten, projectontwikkelaars, makelaars en anderen die betrokken zijn bij beroepen waar wet- en regelgeving met betrekking tot de omgeving van belang is.

Of je nu advies geeft over bouwprojecten, nieuwe ontwikkelingen begeleidt, of betrokken bent bij ruimtelijke planning. De cursus Omgevingswet biedt essentiële informatie en inzichten die je nodig hebt om succesvol te zijn in jouw vakgebied.

Aan de slag met de omgevingswet

De Omgevingswet heeft behoorlijk wat veranderingen in gang gezet met hoe we dingen regelen rondom bouwprojecten, stadsplanning en milieubescherming in Nederland. Met deze cursus Omgevingswet gaan we jou als vastgoeddeskundige klaarstomen voor deze nieuwe wetgeving.

Na het afronden van deze cursus begrijp je niet alleen de basis van de Omgevingswet, maar kun je ook complexe problemen in stadsontwikkeling en milieubescherming aanpakken met innovatieve en duurzame oplossingen.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma cursus Omgevingswet voor de Vastgoeddeskundige

Tijdens de cursus Omgevingswet voor Vastgoeddeskundige behandelen we een breed scala aan onderwerpen waarmee jij actief aan de slag gaat. Naast de omgevingswet behandelen we ook andere onderdelen van het recht.

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:



Inleiding in het recht

Ontdek de basisprincipes van het rechtssysteem. Maar ook hoe het rechtssysteem is onderverdeeld en op welke wijzen het recht ingedeeld kan worden.

Staatsrecht & algemeen bestuursrecht

Leer tijdens de cursus Omgevingswet meer over de fundamenten van de overheidsstructuur en het bestuur, inclusief de organisatie van de overheid, bevoegdheden van overheidsorganen en regels voor handelen van de overheid.

Bouwen, milieu, natuur, bodem, geluid, lucht, water

Krijg inzicht in de specifieke aspecten van bouwen en milieu. De onderwerpen zoals bodemkwaliteit, geluidsniveaus en waterbeheer worden hierin behandeld.

Behaal je SVM NIVO certificaat

De cursus Omgevingswet voor de Vastgoeddeskundige biedt ondersteuning in deze sector en maakt je klaar om een belangrijke rol te vervullen in dit vakgebied.

Wil je na het afronden van de cursus het officieel erkende SVM NIVO certificaat behalen? Dan kun je je aanmelden voor het examen. Je kunt doorlopend examen doen. De examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt. Meer uitleg hierover ontvang je bij je lesmateriaal.

Wanneer je het examen met een voldoende hebt afgesloten, dan ontvang jij je officiele SVM NIVO certificaat.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de cursus Omgevingswet voor de Vastgoeddeskundige staat een studieduur van 2 maanden bij een gemiddeld studietempo van acht uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf299,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.