WFT Adviseur

Categorie Makelaardij en Vastgoed
Prijs € 259,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Wft Adviseur

Wft Adviseur

Sinds de kredietcrisis in 2008 ligt de financiŽle wereld onder een vergrootglas. En niet onterecht! Banken vielen om of werden op het nippertje gered door de overheid, huiseigenaren zagen tot hun schrik, door de plotselinge waardedaling van onroerend goed, hun huis ďkopje onder gaanĒ en sommige financiŽle producten bleken zo complex, dat ze slechts werden begrepen, door de mensen die ze bedacht hadden. Het is dan ook niet vreemd, dat de Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM) inmiddels strenge eisen stelt aan de vakbekwaamheid van medewerkers in de financiŽle sector. Iedereen die in deze branche werkzaam is, moet op zijn minst beschikken over een met succes afgeronde opleiding WFT Basisdeskundigheid financiŽle dienstverlening. Mensen die deze opleiding voor 2014 hebben afgerond, worden geacht aanvullende PE-certificaten te behalen.

Inhoud

Tijdens deze studie traint u de vaardigheden en de kennis waarover u als competent en integer financieel adviseur dient te beschikken. Met het diploma WFT Basisdeskundigheid financiŽle dienstverlening voldoet u aan alle vereiste beroepskwalificaties. De opleiding is net zo veelzijdig als de financiŽle markt zelf. Er komen tal van onderwerpen aan de orde. U neemt kennis van de Wet op het financieel toezicht (Wft), leert over spaarproducten, obligaties, aandelen, vastgoed en opties, maar ook over verschillende verzekerings- en pensioenvormen. Na voltooiing van de studie kent u de wet- en regelgeving met betrekking tot ziekte en arbeidsongeschiktheid en bent u bekend met alle kenmerken van consumptief en hypothecair krediet en weet u bij welke situatie en klantprofiel welke kredietvorm passend is.

Relevantie

De opleiding WFT Basisdeskundigheid financiŽle dienstverlening is verplicht voor alle medewerkers van banken, verzekeringsbedrijven en overige financiŽle adviseurs en dienstverleners. Dit betekent uiteraard, dat iedereen die interesse heeft in een baan in deze sector, uiteindelijk geacht wordt ook over dit diploma te beschikken. De cursus is een prima basis voor eventuele vervolgopleidingen.

Informatie aanvragen

Selecteer ťťn of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
opleiding WFT Adviseur Basis NHA Thuisstudies 259,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.