Opleidingskunde

Categorie Onderwijs
Prijs € 3075,- tot € 10590
Regio

Er zijn 2 cursussen gevonden gerelateerd aan Opleidingskunde

Opleidingskunde

Wanneer je mensen wilt onderwijzen, maar niet voor de klas wilt staan, dan kun je de studie Opleidingskunde volgen. Een opleidingskundige is bezig met de ontwikkeling van mensen in organisaties. Het gaat dus om scholing binnen een bedrijf. Hiervoor maak je ontwikkelplannen voor medewerkers, bedenk je trainingen en geef je opleidingsadvies. Je functie lijkt dus op die van een personeelsadviseur, met het verschil dat jouw focus ligt op opleiding en training. Je kerntaak heeft betrekking op het verder ontwikkelen van personeel binnen een organisatie.

Inhoud

Belangrijk voor een opleidingskundige is om kennis te hebben op het gebied van leren, opleiden en human resources management. Daarnaast moet je advies kunnen geven over het inrichten van opleidingssituaties en ben je in staat om trainingsmaterialen te ontwerpen en te ontwikkelen. In je functie als opleidingskundige zul je met gemak moeten kunnen samenwerken met anderen en weet je hoe je medewerkers kunt stimuleren en inspireren. Naast dat je als zelfstandige aan de slag kan, kun je ook werkzaam zijn binnen een bedrijf. Deze bedrijven kunnen variëren, van kleine non-profit- tot grote profitorganisaties. Ook kun je bij een trainingsbureau werkzaam zijn en voor kortere of langere termijn ingezet worden bij een ander bedrijf.

Relevantie

Een cursus opleidingskunde is geschikt voor iedereen werkzaam binnen het onderwijs die zijn kennis wil verbreden en wil verdiepen. Het is een interessante cursus voor iedereen die de aspecten van opleidingskunde wil leren kennen en bijvoorbeeld nieuwe inzichten binnen het werkveld wil opdoen.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Leesconsulent primair onderwijs ROC Midden Nederland 10590,-
  Meerdere locaties
Technisch Onderwijsassistent (TOA) ROC Midden Nederland 3075,-
  Vondellaan Utrecht

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.