Voortgezet Onderwijs

Categorie Onderwijs
Prijs € 365,- tot € 1095
Regio

Er zijn 9 cursussen gevonden gerelateerd aan Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

In Nederland volgt het voortgezet onderwijs op het basisonderwijs. Het voortgezet onderwijs start dus voor de meeste leerlingen op twaalfjarige leeftijd en duurt meestal vier tot zes jaar, afhankelijk van de gekozen vorm.

Er bestaan vier soorten voortgezet onderwijs. Het praktijkonderwijs richt zich tot leerlingen die moeilijk leren en een leerachterstand hebben. Deze leerlingen krijgen voornamelijk een praktische opleiding om na het praktijkonderwijs te kunnen gaan werken. Een tweede vorm van voortgezet onderwijs is het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs of vmbo, waartoe ook het leerwegondersteunend onderwijs of lwoo behoort. Het vmbo is een vierjarige opleiding. Na het vmbo kunnen de leerlingen hun studie voortzetten in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het hoger algemeen voortgezet onderwijs (havo) is een vijfjarige leergang. Afgestudeerde havoleerlingen kunnen verder onderwijs volgen in het hoger beroepsonderwijs (hbo) aan een hogeschool. De laatste vorm tenslotte is het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo), een zesjarige opleiding die voorbereidt op het hbo of op een academische opleiding aan een universiteit.

Personen die door omstandigheden geen diploma bezitten van het voortgezet onderwijs, kunnen op latere leeftijd nog steeds deelnemen aan een staatsexamen om een diploma te behalen.

Inhoud

Een cursus op het gebied van voortgezet onderwijs kan het volledige programma van een bepaalde onderwijsvorm (vmbo, havo of vwo) omvatten of kan leiden tot het behalen van een deelcertificaat. De cursist wordt tijdens de opleiding voorbereid op het afleggen van een staatsexamen van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Relevantie

Een cursus die het programma (of een deel ervan) van één van de vormen van voortgezet onderwijs behandelt, is bedoeld voor personen die (alsnog) een ontbrekend deelcertificaat of een volledig diploma van voortgezet onderwijs willen behalen.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Cursus Basis Wiskunde WisMon 365,-
  Amsterdam, Utrecht
Cursus Biologie (VWO) WisMon 875,-
  Amsterdam, Utrecht
Cursus Natuurkunde (HAVO) WisMon 1075,-
  Amsterdam, Utrecht
Cursus Natuurkunde (VWO) WisMon 1095,-
  Amsterdam, Utrecht
Cursus Scheikunde (VWO) WisMon 1075,-
  Amsterdam, Utrecht
Cursus Wiskunde A (HAVO) WisMon 850,-
  Amsterdam, Utrecht
Cursus Wiskunde A (VWO) WisMon 925,-
  Amsterdam, Utrecht
Cursus Wiskunde B (HAVO) WisMon 900,-
  Amsterdam, Utrecht
Cursus Wiskunde B (VWO) WisMon 1000,-
  Amsterdam, Utrecht

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.