Adviseren

Categorie Onderwijs
Prijs € 695,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Adviseren

Adviseren

Adviseren, één gratis advies: begin er alsjeblieft niet aan! Een flauw grapje misschien, maar zodra u binnen een organisatie gevraagd wordt ergens advies over uit te brengen, kunt u er vergif op innemen, dat u enige weerstand oproept of te maken krijgt met mensen die het denken beter te weten. Juist daarom kan een cursus Adviseren van grote waarde zijn. U leert zich te wapenen tegen dergelijke aanvallen en beschikt over voldoende munitie om tegenstanders op basis van redelijkheid en argumenten van repliek te dienen. U ontwikkelt zich tot een creatief, analytisch en oplossingsgericht denker, die rekening houdt met de heersende belangen, moeiteloos kennis overdraagt en de psychologie achter overtuigend communiceren volledig begrijpt.
Adviseren
Advies geven

Inhoud

U mag bij een cursus Adviseren veel aandacht verwachten voor de verschillende fases van het adviestraject. U leert hoe u behoeftes bepaald en doelstellingen formuleert en op basis daarvan een vooronderzoek verricht en een plan van aanpak schrijft. Tijdens de aansluitende onderzoeksfase bekwaamt u zich in het analyseren en diagnosticeren van de resultaten van het verrichte onderzoek en in het uitbrengen van advies. Ten slotte bestudeert u hoe een advies geïmplementeerd en geëvalueerd dient te worden. Ook de hulpmiddelen die een adviseur ten dienste staan, zoals de SWOT-analyse en het visgraatdiagram, komen aan de orde en na afloop van de studie weet u hoe u een advies moet rapporteren en presenteren. Een praktijkopdracht kan onderdeel van de cursus uitmaken.

Relevantie

Een opleiding Adviseren kan van groot nut zijn voor iedereen, die beroepshalve regelmatig intern of extern advies moet uitbrengen of beleidsvoorstellen geaccepteerd moet krijgen. Bent u adviseur/consultant of bekleedt u een managementfunctie, dan kan deze studie een waardevolle bijdrage voor uw dagelijkse werkzaamheden betekenen. Ook wanneer u in de toekomst werk in deze richting ambieert, is een dergelijke cursus zeker aan te bevelen.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Adviseren en Personal Branding Competence Factory 695,-
  Utrecht

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.