Adviseren Cursussen & Trainingen

Categorie Onderwijs
Prijs € 250,- tot € 1600
Regio

Er zijn 11 cursussen gevonden gerelateerd aan Adviseren

Adviseren

Adviseren, één gratis advies: begin er alsjeblieft niet aan! Een flauw grapje misschien, maar zodra u binnen een organisatie gevraagd wordt ergens advies over uit te brengen, kunt u er vergif op innemen, dat u enige weerstand oproept of te maken krijgt met mensen die het denken beter te weten. Juist daarom kan een cursus Adviseren van grote waarde zijn. U leert zich te wapenen tegen dergelijke aanvallen en beschikt over voldoende munitie om tegenstanders op basis van redelijkheid en argumenten van repliek te dienen. U ontwikkelt zich tot een creatief, analytisch en oplossingsgericht denker, die rekening houdt met de heersende belangen, moeiteloos kennis overdraagt en de psychologie achter overtuigend communiceren volledig begrijpt.

Inhoud

U mag bij een cursus Adviseren veel aandacht verwachten voor de verschillende fases van het adviestraject. U leert hoe u behoeftes bepaald en doelstellingen formuleert en op basis daarvan een vooronderzoek verricht en een plan van aanpak schrijft. Tijdens de aansluitende onderzoeksfase bekwaamt u zich in het analyseren en diagnosticeren van de resultaten van het verrichte onderzoek en in het uitbrengen van advies. Ten slotte bestudeert u hoe een advies geïmplementeerd en geëvalueerd dient te worden. Ook de hulpmiddelen die een adviseur ten dienste staan, zoals de SWOT-analyse en het visgraatdiagram, komen aan de orde en na afloop van de studie weet u hoe u een advies moet rapporteren en presenteren. Een praktijkopdracht kan onderdeel van de cursus uitmaken.

Relevantie

Een opleiding Adviseren kan van groot nut zijn voor iedereen, die beroepshalve regelmatig intern of extern advies moet uitbrengen of beleidsvoorstellen geaccepteerd moet krijgen. Bent u adviseur/consultant of bekleedt u een managementfunctie, dan kan deze studie een waardevolle bijdrage voor uw dagelijkse werkzaamheden betekenen. Ook wanneer u in de toekomst werk in deze richting ambieert, is een dergelijke cursus zeker aan te bevelen.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Beroepskeuze-onderzoek ROC A12    
  Ede
Capaciteiten-onderzoek ROC A12 395,-
  Ede
Kindercoaching NHBO 1290,-
  Breda, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven
Professioneel adviseren (Thuisstudie) LOI voor Bedrijven 848,-
  Thuisstudie
Professioneel adviseren (Thuisstudie) LOI 848,-
  Thuisstudie
Sportdiëtetiek HAN Sport en Bewegen 1600,-
  Papendal, Arnhem
Train de trainer Learnit 1350,-
  Utrecht, Groningen, Den Haag, Eindhoven, Zwolle, Breda, Rotterdam, Almere, Enschede, Arnhem, Maastricht, Antwerpen, Alkmaar, Leeuwarden, Tilburg, Middelburg, Apeldoorn, Hoorn, Assen, Leiden, Den Bosch, Deventer, Roosendaal, Doetinchem, Haarlem, Nijmegen,
Train de trainer voor IT'ers Learnit 900,-
  Den Haag, Rotterdam, Breda, Eindhoven, Groningen, Arnhem, Amsterdam, Zwolle, Maastricht, Enschede, Amersfoort, Apeldoorn, Alkmaar, Heerenveen, Den Bosch, Tilburg
Visie Coachtraining Kosmeoo Health 385,-
  Amersfoort en Lisse
Voedingsdeskundige. Met werkgarantie! Kosmeoo Health 655,-
  Haarlem examenplaats
Werkbegeleiding Summa College 250,-
  Eindhoven

Vul hieronder jouw gegevens in (velden met een * zijn verplicht)