Voedingsadviseur

Categorie Voeding
Prijs € 495,- tot € 1799
Regio

Er zijn 5 cursussen gevonden gerelateerd aan Voedingsadviseur

Voedingsadviseur

Voeding is hot; trending topic. U hoeft de krant maar open te slaan, internet te openen en u struikelt over de artikelen over weer een nieuw "superfood", de heilzame werking van de onbespoten spruit of de schadelijke dan wel positieve effecten van een glas rode wijn.
Als voedingsadviseur scheidt u het kaf van het koren. U laat zich niet leiden door de waan van de dag, maar uw oordeel over de gezondheidsaspecten van voeding is gebaseerd op een gedegen opleiding. Een consult bij een voedingsadviseur moet daadwerkelijk een eerste stap richting een gezonde levensstijl betekenen en daarom bent u door scholing en bijscholing voortdurend op de hoogte van de nieuwste inzichten. Een uitdagende job voor mensen die op zoek zijn naar werk in een vakgebied, dat volop in de aandacht staat.
Voedingsadviseur
Voedingsadviseur

Inhoud

Een opleiding tot voedingsadviseur gaat verder dan de "schijf van vijf". Tijdens de studie leert u alles over voedingsleer en onderwerpen als spijsvertering, vitamines, koolhydraten, hygiëne, diëten en voedselveiligheid. Daarnaast verkent u hoe u de verworven kennis praktisch toepast. U leert hoe u een gericht gesprek voert met de cliënt en hoe u de hulpvraag omzet in een weloverwogen advies. Aan de orde komen ook ziektebeelden die zijn terug te voeren op verkeerde voeding of leefstijl. U leert de juiste behandelmethode te kiezen.
Ten slotte kunnen onderwerpen gerelateerd aan ondernemerschap onderdeel van de studie uitmaken, zodat u als zelfstandig voedingsadviseur ook over deze aspecten van het vak op de hoogte bent.

Relevantie

Een opleiding of cursus Voedingsadviseur is gericht op mensen die zich als zelfstandig consulent in deze discipline willen gaan vestigen. Daarnaast is de studie uitermate geschikt voor iedereen die uit hoofde van zijn of haar beroep veel met voeding, gezonde leefstijl en fitness te maken heeft. U kunt hierbij denken aan professies als verpleegkundige, fitnessinstructeur, zorgverlener en fysiotherapeut. Zij kunnen met de extra kennis over voeding en voedingsleer net het verschil maken. Zoals gezegd, neemt de interesse in de onderwerpen voeding, gezondheid en gezonde leefstijl nog steeds toe. Een carrière als voedingsdeskundige lijkt dan ook veelbelovend.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Health - BGN Gewichtsconsulent - Voedingsdeskundige Start2Move 1799,-
  Amsterdam, Zwolle
Health - Kind en Voeding Start2Move 495,-
  Klassikaal online, zelfstudie
Health - Leefstijlcoach Start2Move 1695,-
  Klassikaal online of zelfstudie
Health - Sport & Voeding Start2Move 695,-
  Klassikaal Online of zelfstudie
Health - Voedingsdeskundige Specifieke Doelgroepen Start2Move 935,-
  Klassikaal online, zelfstudie

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.