Sector: Meubel & Woningstoffering

Video: Etaleur

Als etaleur ben je meestal werkzaam in een winkel of grootwinkelbedrijf. Je zorgt voor de presentatie en... inrichting van etalages en artikelen die in de winkel staan.

Voordat je begint aan de presentatie en inrichting van de winkel en etalages, overleg je eerst met je opdrachtgever. De opdrachtgever zal vervolgens zijn wensen en ideeŽn met jou doornemen en jij geeft er een creatieve draai aan. In opdracht van je bedrijf kan het ook voorkomen dat je op een beurs staat om daar de artikelen die je hebt ontworpen te presenteren en te promoten.
Als etaleur kun je ook werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer. Je houdt je dan bezig met het ontwerpen van advertenties, reclameposters en ander promotie materiaal. Voordat je aan de opdracht begint, moet je eerst een etaleerplan maken. Hierin noem je ook de kosten die je denkt te gaan maken. Als het plan is goedgekeurd door de opdrachtgever kun je aan de slag.

Veel werkzaamheden voer je uit in de winkel, op de beurs of op de tentoonstelling. Het kan ook zijn dat je, je eigen werkruimte hebt met hierin een tekentafel om al je ideeŽn uit te tekenen. Tijdens je werk maak je veel gebruik van gereedschappen en materialen. Enkele voorbeelden zijn: stanleymessen om materiaal uit de snijden en viltstiften & verf om de materialen van een kleur te voorzien. Het is dan ook belangrijk dat je met deze gereedschappen en materialen om kunt gaan. Als etaleur zit je in allerlei houdingen. Voor het ontwerpen van tekeningen sta en zit je veel voor je tekentafel.
Als je in de winkel of etalage bezig bent, komt het vaak voor dat je hurkend en knielend werk verricht.

Jij als etaleur moet creatief zijn, originele ideeŽn hebben, zorgvuldig kunnen werken en aanleg hebben voor tekenen. Ook moet je beschikken over een goed voorstellingsvermogen, je moet kunnen inschatten hoe het ontwerp er uiteindelijk uit komt te zien.

Als etaleur komt het vaak voor dat je opdrachten in teamverband moet uitvoeren. Het is dan belangrijk dat je beschikt over goede samenwerkingsvaardigheden om de klus te klaren. Ook komt het wel eens voor dat je te maken hebt met zeer grote opdrachten, bijvoorbeeld voor sinterklaas en de kerstdagen. Het is dan belangrijk dat je met deze werkdruk om kunt gaan.

Ben jij een creatief persoon met originele ideeŽn, een goed tekenaar en lijkt het je leuk om een winkel, beurs of tentoonstelling in te richten? Dan is het beroep etaleur misschien iets voor jou!

Video's in deze sector

Er zijn 11 video's gevonden in deze sector. Klik op ťťn van de video's om deze direct te bekijken.
 

Etaleur

Als etaleur ben je meestal werkzaam in een winkel of grootwinkelbedrijf. Je zorgt voor de presentatie en...

 

Interieurbouwer

Je kunt als interieurbouwer werk vinden bij bedrijven die interieurs maken en plaatsen. Je vervaardigt interieurs voor Ö

 

Meubelmaker

Je kunt als meubelmaker aan de slag in de hout- en meubelbranche. Je werkt bij een meubelmakerij of meubelfabriek.

 

Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

Bij meubels of interieurs denk je vaak in de eerste instantie aan de inrichting van woningen, horecagelegenheden of kanÖ

 

Meubelstoffeerder

Als meubelstoffeerder kun je werk vinden bij stoffeerbedrijven en meubelfabrieken.

 

Ontwerpend Meubelmaker

Je werkt als ontwerpend meubelmaker in je eigen werkplaats of atelier of in de werkplaats van een werkgever.

 

Parketteur

Je kunt als parketteur aan de slag bij een parket-speciaalzaak of een soortgelijk bedrijf dat gespecialiseerd is in paÖ

 

Scheepsinterieurbouwer

Je kunt als allround scheepsinterieurbouwer aan de slag bij scheepsinterieurbouwbedrijven. Meestal werk je dan op de scÖ

 

Trappenmaker

Trappenmaker is een specialistisch allround beroep.

 

Werkvoorbereider Meubelindustrie

Als werkvoorbereider meubelindustrie kun je aan de slag bij een interieurbouwbedrijf, scheepsinterieurbouwbedrijf of eeÖ

 

Woningstoffeerder

Als woningstoffeerder ben jij verantwoordelijk voor de bekleding van een huis.