Paramedisch Fitnesstrainer

Categorie Sport en Vrije tijd
Prijs € 925,- tot € 1295
Regio

Er zijn 3 cursussen gevonden gerelateerd aan Paramedisch Fitnesstrainer

Paramedisch Fitnesstrainer

Fitness, of in het Nederlands: fit en gezond, is een onderwerp dat veel in de belangstelling staat, terecht ook. Het is voor iedereen, of je nu jong of oud bent, belangrijk om lichamelijk een goede conditie te hebben en te houden. De overheid stimuleert met allerlei programma’s en subsidies sport en bewegen voor diverse groepen. Sporten onder begeleiding van een fitnesstrainer is vooral voor beginnende sporters aan te raden, daar is de blessurekans het grootst. Als paramedisch fitnesstrainer ben je meer dan een fitnesscoach alleen. Paramedisch betekent samenhangend met de geneeskunde, je bent dus geen arts, maar je weet wel het nodige van het bewegingsapparaat van mensen. Je bent vaak een verlengstuk van de fysiotherapeut – waar deze ophoudt ga jij een stukje verder.
Paramedisch Fitnesstrainer
Paramedisch Fitnesstrainer traint sporter

Inhoud

Wil je paramedisch fitnesstrainer worden, dan heeft de cursus Paramedisch fitnesstrainer je veel te bieden. Natuurlijk leer je over het menselijk lichaam (anatomie) en de werking van de verschillende onderdelen van het menselijk bewegingsapparaat. Dit bestaat uit de bovenste extremiteiten (kort gezegd het gebied van schouder tot en met de pols), de wervelkolom (met onder meer het SI-gewricht) en de onderste extremiteiten (van enkel tot en met bovenbeen). Ook kom je alles te weten over veelvoorkomende klachten. Het is als paramedisch fitnesstrainer je taak om goed te kijken bij welke klachten bepaalde oefeningen goed zijn en welke juist niet. Je leert mensen hoe ze hun gewrichten het beste kunnen belasten of juist ontzien.

Relevantie

Als paramedisch fitnesstrainer kun je aan de slag in fitnesscentra, in een gezondheidscentrum of bijvoorbeeld samenwerken met een fysiotherapeut. Je kunt de cursus ook als uitbreiding doen als je al fysiotherapeut of fitnesscoach bent.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Fitness - Fitnesstrainer Oncologie Start2Move 925,-
  Arnhem, Den Bosch, Groningen, Houten, Utrecht, Zwolle
Fitness - Fitnesstrainer Specifieke Doelgroepen Start2Move 989,-
  Klassikaal online, zelfstudie
Sport - Physical Performance Trainer Start2Move 1295,-
  Zwolle

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.