Groenvoorziening

Categorie Dieren en Milieu
Prijs € 3210,- tot € 3955
Regio

Er zijn 3 cursussen gevonden gerelateerd aan Groenvoorziening

Groenvoorziening

Door de steeds verdere bebouwing van ons leefgebied is het des te belangrijker dat we rekening houden met, en zorgen voor de groenvoorziening om ons heen. Niet alleen maken bomen en planten onze leefomgeving mooier, in grote steden kunnen ze bijvoorbeeld ook een rol spelen in het verbeteren van de luchtkwaliteit. Het algemene begrip groenvoorziening omvat het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van tuinen, plantsoenen en parken. Als medewerker in de groenvoorziening ben je een deskundige op het gebied van beplanting en bebossing. Je herkent een boom direct aan zijn bladeren en weet alles over verschillende soorten binnen het plantenrijk. Je weet wanneer elke soort het beste groeit en bloeit, waar een boom of plant het beste tot zijn recht komt en hoe je ze moet onderhouden. Veel voorkomende functies binnen de groenvoorziening zijn hovenier, medewerker kwekerij, tuinontwerper of tuinarchitect.
Groenvoorziening
Planten en bloemen

Inhoud

Ga je een cursus of opleiding volgen op het gebied van groenvoorziening, dan kun je rekenen op een uitgebreide overdracht aan kennis over alles wat hierbij komt kijken. Binnen de studie of cursus zullen naast aanleg, onderhoud en plantenkunde ook verschillende grondsoorten aan bod komen. Maar ook bemesting, het bestrijden van ongedierte, plagen en ziektes plus het gebruik van gereedschappen zijn zaken die uitgebreid worden behandeld.

Relevantie

Je kunt na een opleiding of cursus groenvoorziening aan de slag bij onder andere een hoveniersbedrijf, kwekerij, maar ook bij de openbare groenvoorziening zoals de gemeentelijke plantsoenendienst en Staatsbosbeheer.Het is een relevante cursus voor iedereen die de handen uit de mouwen wil steken en meer wil weten over de belangrijke aspecten van het werk.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Ecologisch Adviseur IPD Opleidingen 3210,-
  Utrecht
Ecologisch Hovenier IPD Opleidingen 3955,-
  Amsterdam, Utrecht, Zwolle
Ecologisch Tuinontwerper IPD Opleidingen 3342,-
  Amsterdam, Utrecht

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.