Hovenier

Categorie Dieren en Milieu
Prijs € 669,- tot € 3955
Regio

Er zijn 4 cursussen gevonden gerelateerd aan Hovenier

Hovenier

Het werkveld van een hovenier beslaat het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van tuinen, parken en plantsoenen. Als hovenier breng je de wensen van de klant in kaart en ga je deze in de praktijk tot uitvoering brengen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn schoffelen, zaaien, bemesten, snoeien, onkruid wieden, opruimen en insectbestrijding.
Hovenier
Tuin met tuinhuisje

Inhoud

Deelnemers aan de opleiding tot hovenier zullen kennismaken met de verschillende principes binnen het werkveld van een hovenier. Zo maak je kennis met zaken als het ontwerpen van een tuin, het bestellen van de benodigde materialen zoals zand en planten en de aanleg van bestrating. Ook leer je om de benodigde gereedschappen op de juiste manier te gebruiken. Uiteraard wordt er ook de nodige aandacht besteed aan het beheer en onderhoud van de tuinen en plantsoenen. Vakkennis met betrekking tot bomen en planten is ook een belangrijk onderdeel binnen de opleiding.
Om je het vak van hovenier eigen te maken is er binnen de cursus veel ruimte om te oefenen met diverse materialen en gereedschappen. Door het duidelijke lesmateriaal en de goede begeleiding zul je de basisprincipes van het tuinieren al snel onder de knie krijgen.

Relevantie

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die zich het vak van hovenier eigen wil maken. Met een diploma tot hovenier op zak kun je als zelfstandig hovenier aan de slag of terecht bij diverse organisaties zoals groenbedrijven en overheidsinstanties. Het is een cursus die interessant is voor iedereen met groene vingers die hier zijn of haar werk van zou willen maken.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Ecologisch Adviseur IPD Opleidingen 3210,-
  Utrecht
Ecologisch Hovenier IPD Opleidingen 3955,-
  Amsterdam, Utrecht, Zwolle
Ecologisch Tuinontwerper IPD Opleidingen 3342,-
  Amsterdam, Utrecht
opleiding Hovenier NHA Thuisstudies 669,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.