Bedrijfseconomie

Categorie Financieel en zakelijk
Prijs € 300,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Bedrijfseconomie

Bedrijfseconomie

Economie saai? Absoluut niet en bedrijfseconomie zeker niet! Je werkt met cijfers, maar die zijn altijd anders. Ze vormen een uitdaging in plaats van alleen maar hoofdbrekens. Bedrijfseconomie heeft een eigen toko binnen de economie. Dit komt omdat bedrijfseconomie zich specifiek richt op vraagstukken die met besturen en ondernemen te maken hebben.
Bedrijfseconomie kent vele aspecten. Wat zijn kengetallen en hoe kun je ze herkennen? Of misschien richt jij je liever op zaken als begroting en budget. Of financiering.

Inhoud

Je leert alles over de beginselen van bedrijfseconomie en je maakt kennis met dit interessante en gevarieerde werkveld. Hoe je een balans of bedrijfsresultaten moet interpreteren, alles over financiering, budget, kosten en afschrijvingen. Wat is afschrijven nu eigenlijk precies? Verwar bedrijfseconomie niet met boekhouden, want dat is heel iets anders. Bedrijfseconomie staat los van administratie bijhouden, maar heeft een juist een sterke relatie met analyseren. Bovendien heeft bedrijfseconomie vaak te maken met specifieke vraagstukken, onderzoeksvragen of keuzes maken. Het laatste komt aan bod bij begrotingen opstellen. Er is bijna altijd te weinig geld om aan alle wensen te kunnen voldoen. Hoe ga je daarmee om? Bij bedrijfseconomie worden cursisten gedreven door een zekere nieuwsgierigheid.

Relevantie

De cursus Bedrijfseconomie is interessant voor iedereen die eens wil ontdekken wat dit nu precies inhoudt en als je wilt proberen op te klimmen binnen het bedrijf waar je werkt. Soms kan het ondersteuning bieden bij de functie die je hebt.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Wiskunde EDUmatch 300,-
  Geheel Nederland

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.