Controlling

Categorie Financieel en zakelijk
Prijs € 1980,- tot € 4380
Regio

Er zijn 3 cursussen gevonden gerelateerd aan Controlling

Controlling

Controlling staat voor de financiŽle sturing binnen een instelling of organisatie.
Een controller wordt daarom ook wel gezien als het Ďhoofdí van de bedrijfsportefeuille.
Hij is dus verantwoordelijk voor het toezicht op de financiŽle administratie binnen een bedrijf. Verder heeft hij de taak de directie- en het managementteam te voorzien van informatie over de financiŽn en dient hij ze hierover advies te geven.
Controllers worden vaak ondersteund door assistent-controllers. Een assistent-controller helpt met de ontwikkeling van raadgeving en informatieverstrekking. Maar ook bereidt hij samen met de belangrijkste organisatieonderdelen het financiŽle beleid voor.
Controlling is een breed vakgebied met vele subdisciplines zoals investeringsanalyses, begroting- en budgetbeheer, bestuur van financiŽle rapportages en het opmaken van balansen, winst- en verliesrekeningen.
Controlling
Financiele statistieken die nagekeken worden

Inhoud

Bij een opleiding binnen het vakgebied controlling maak je kennis met de verschillende principes binnen het gebied van financiŽle activiteiten. Zo leer hoe je managementinformatie dient te interpreteren, onderhouden en te ontwikkelen.
Daarnaast vergaar je kennis op het terrein van financial control door te participeren in het budgetteringsproces van de werkmaatschappij. Een controller maakt o.a. financiŽle analyses en prognoses. Maar ook ondersteunt hij controllers bij bedrijfseconomische vraagstukken. Hoe motiveer je werknemers zich in te zetten voor een bedrijf?
Controllers weten precies waar de risicoís en het rendement van een organisatie zitten. Zij hebben immers expertise van alles wat met geldstromen te maken heeft. Ook dit onderdeel zal uitgebreid naar voren komen.

Relevantie

Ben je creatief en heb je een analytische blik op cijfers? Controlling is misschien wel wat voor jou. Controllers hebben commercieel inzicht en werken resultaatgericht. Met een diploma op zak kun je vaak terecht bij grote, internationale bedrijven. Hier wordt verwacht dat je zowel zelfstandig als onafhankelijk kunt werken. Kortom, een controller moet flexibel zijn en vooral goed met cijfers uit de voeten kunnen.

Informatie aanvragen

Selecteer ťťn of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
(Chief) Compliance Officer in het bedrijfsleven en de publieke sector IMF Academy (International Management Forum) 4380,-
  Centraal in het land
Anti-Fraude Professional IMF Academy (International Management Forum) 2480,-
  Afstandsleren / Zelfstudie
Intern Fraude Onderzoek Ė officiŽle ACFE (PE) training IMF Academy (International Management Forum) 1980,-
  Amsterdam

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.