Cateraar Cursussen & Trainingen

Categorie Detailhandel en Horeca
Prijs € 295,- tot € 549
Regio

Er zijn 7 cursussen gevonden gerelateerd aan Cateraar

Cateraar

Als cateraar verstrek je in opdracht maaltijden en dranken. Je hebt twee soorten catering, namelijk contractcatering en partycatering. Bij contractcatering is er een contract voor langere duur voor het verlenen van de diensten. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfskantines, ziekenhuizen of scholen die een vaste cateraar hebben. Vaak zijn het grote bedrijven die op contractbasis de catering verzorgen.
Bij partycatering verleent een cateraar diensten op evenementen of op feesten van particulieren. Het gaat dan bijvoorbeeld op publiekscatering bij festivals of catering op bijzondere locaties, die omgetoverd zijn tot feestruimte. Het voedsel wordt meestal al eerder, op een andere locatie bereid.
Een cateraar werkt altijd in opdracht van de klant. Dat betekent dat de opdrachtgever de wensen uitspreekt met betrekking tot de catering. De ene keer kan het gaan om complete maaltijden, maar op feestavonden bijvoorbeeld alleen om drankjes en kleine hapjes. De cateraar stelt het menu samen, doet de inkopen, maakt de gerechten en dranken klaar en zorgt dat deze op locatie komen.
In veel gevallen kan de cateraar ook regelen dat er bijvoorbeeld bediening is, maar kan het ook de locatie en de aankleding van de locatie regelen.
Cateraar
Verschillende tapas op tafel

Inhoud

Door middel van een cursus kun je leren hoe je een eigen cateringbedrijf kunt opzetten. Zo’n cursus is natuurlijk vooral geschikt voor mensen die graag in de keuken staan en ervan houden om anderen te laten genieten van hun kookkunsten. Door middel van een cursus word je volledig op de hoogte gebracht van de vakkennis die nodig is om als zelfstandige aan de slag te gaan.
Heb je serieuze plannen om een eigen horecabedrijf te starten, dan is een diploma Sociale Hygiëne verplicht. Ook cursussen voor het halen van dit diploma kun je hier vinden. Voor cateraars die iets meer verdieping zoeken is het mogelijk om bijvoorbeeld een wijnbrevet te halen.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Basiscursus: Chocoladewerk en bonbons Summa College 295,-
  Eindhoven
Cateraar NHA Thuisstudies 549,-
 
Eigen Catering Starten Thuiscursus.nl 379,-
  Afstandsonderwijs
Workshop: Chocoladewerk en bonbons voor gevorderden Summa College 350,-
  Eindhoven
Workshop: Luxe gerezen deegproducten Summa College 295,-
  Eindhoven
Workshop: Marsepein bewerken Summa College 295,-
  Eindhoven
Workshop: Suikertrekken Summa College 295,-
  Eindhoven

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.