Privaatrecht

Categorie Juridisch
Prijs € 20900,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Privaatrecht

Privaatrecht

Privaatrecht heeft betrekking op de onderlinge verhouding tussen burgers en wordt daarom ook wel het burgerlijk recht genoemd. De rechter heeft bij privaatrecht een zeer belangrijke rol omdat er hier personen tegenover elkaar staan in plaats van de staat tegenover een persoon. Ondanks dat de rechter in dit geval minder wetten heeft om toe te passen wordt hem toch verplicht gesteld een uitspraak te doen.
Privaatrecht
Advocaten doen onderzoek

Inhoud

Deelnemers van de opleiding of module privaatrecht zullen kennismaken met de diverse facetten van dit rechtsgebied. Onderdelen zoals Rechtshandeling en Onrechtmatig gedrag zullen hierbij uitgebreid aan bod komen. Hierbij valt te denken aan wetgeving omtrent bijvoorbeeld echtscheiding. In het privaatrecht worden wetten eventueel aangevuld met overeenkomsten. Deze overeenkomsten moeten redelijk en in niet in strijd zijn met de wet. Tijdens de opleiding kom je in aanraking met praktijkgerichte opdrachten en cases, waardoor je de theoretische kennis leert toe te passen in de praktijk. Door het overzichtelijke studiemateriaal en de goede begeleiding is de kans groot dat je met goed gevolg de opleiding of module Privaatrecht afrondt.

Relevantie

Na een afgeronde module of opleiding Privaatrecht kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een rechtbank of advocatenkantoor.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Hbo Rechten Hogeschool Tio 20900,-
  Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Hengelo, Rotterdam, Utrecht

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.