Redactie

Categorie Communicatie
Prijs € 439,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Redactie

Redactie

De redactie is erg belangrijk voor de content van een medium, of dit nu een schriftelijk (krant, tijdschrift) of digitaal (social media, website) platform betreft. Een redacteur schrijft of redigeert teksten en is verantwoordelijk voor de inhoud van een publicatie. Hij of zij controleert op spelfouten en onjuistheden en zorgt ervoor dat de inhoud past bij de tone of voice van de opdrachtgever. Taalkennis, schrijftalent en nauwkeurigheid zijn daarbij heel belangrijk, net als het nakomen van deadlines.
Redactie
Redactiemedewerker die informatie opzoekt

Inhoud

Binnen het vakgebied van een redacteur zijn nog diverse richtingen mogelijk. De opleiding Redactie geeft de cursist de ruimte om deze mogelijkheden te verkennen. Er is veel aandacht voor het aanscherpen van je schrijftalent en het schrijven voor verschillende media. Vanzelfsprekend komt daarbij het onderscheid tussen gedrukte en digitale media bij aan de orde. Daarnaast kun je ervaring opdoen met het schrijven van diverse tekstsoorten, zoals columns en commerciële teksten. Omdat redactie nauw verbonden is met journalistiek, wordt ook dit aspect in de opleiding meegenomen.

Relevantie

Iedereen die graag schrijft en zich aangetrokken voelt tot het vak van redacteur, heeft met de opleiding redactie een doeltreffend middel in handen om dit doel te bereiken. Het is een relevante voor iedereen die een talent en passie heeft voor schrijven, maar tevens graag de leiding op zich neemt.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
opleiding Journalistiek NHA Thuisstudies 439,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.