Communicatietechnieken Cursussen & Trainingen

Categorie Communicatie
Prijs € 140,- tot € 895
Regio

Er zijn 5 cursussen gevonden gerelateerd aan Communicatietechnieken

Communicatietechnieken

Het uitwisselen van informatie of het overbrengen van een boodschap, zowel verbaal als non-verbaal, noemen we communicatie. Wanneer we het hebben over communicatietechnieken gaat dit vooral over de technieken voor mondelinge communicatie. Voor communicatie via een medium zoals computer of telefoon zijn er immers andere vaardigheden en technieken nodig dan voor face to face communicatie. Wanneer je elkaar ziet, is er ook een mogelijkheid tot non-verbale communicatie. Onder non-verbale communicatie vallen onder andere je mimiek en je lichaamstaal. Met behulp van oefening en het gebruik van communicatietechnieken kun je meer controle krijgen over de signalen die je afgeeft met je houding en gedrag.

Inhoud

In de cursus Communicatietechnieken verdiep je jezelf in de wereld van de communicatie. Tijdens deze cursus ga je door te oefenen en te ervaren, leren beter te communiceren. Je wordt bewust van je lichaamshouding en hoe je dit in kan zetten om duidelijker te communiceren. Dit kan bijvoorbeeld een voordeel zijn in conflictsituaties, omdat het dan van groot belang is om efficiënt en duidelijk te communiceren. Ook ervaar je hoe het is om te communiceren met “ruis”. Uiteindelijk gaat het erom dat de boodschap van de verzender op de juiste wijze bij de ontvanger aankomt.

Relevantie

Heb je een baan waarbij je veel communiceert en wil je jezelf ontwikkelen op het gebied van communicatie? Dan is de cursus Communicatietechnieken echt iets voor jou!

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Adobe Digital Publishing Suite College of MultiMedia 895,-
  Amsterdam
How2-seminar: Gesprekstechnieken Rendement Uitgeverij 195,-
  Utrecht
iPad Business College of MultiMedia 395,-
  Amsterdam
Sportpsychologie en mentale training HAN Sport en Bewegen 295,-
  Nijmegen
Waardevol communiceren ID College 140,-
  Alphen aan den Rijn, Gouda, Katwijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Woerden, Zoetermeer

Vul hieronder jouw gegevens in (velden met een * zijn verplicht)