Schrijven van teksten

Categorie Communicatie
Prijs € 221,- tot € 816
Regio

Er zijn 9 cursussen gevonden gerelateerd aan Schrijven van teksten

Schrijven van teksten

De een heeft er meer gevoel voor dan de ander: het schrijven van teksten. Of het nou gaat om het schrijven van een creatief verhaal, een zakelijke e-mail of een commerciële tekst die moet aanzetten tot actie. Hoewel het voor iedereen handig en vaak belangrijk is om goed te kunnen schrijven, maken sommige mensen er hun vak van. Een tekstschrijver is een woordkunstenaar. Hij of zijn moet elk soort tekst kunnen schrijven: columns, nieuwsbrieven, artikelen, korte teksten voor websites of slagzinnen. Een tekst schrijven gebeurt nooit vanzelf en het kost tijd. De eerste stap is dat de tekstschrijver informeert bij de opdrachtgever wat de bedoeling is: voor wie is de tekst bestemd, waar moet het over gaan en hoe lang mag het worden? Daarna doet de tekstschrijver onderzoek, omdat het meestal niet alle kennis over het onderwerp in huis heeft. Vervolgens wordt er aan de tekst gewerkt: er wordt geschreven, gecorrigeerd en herschreven na overleg. In de laatste plaats is het belangrijk dat een tekstschrijver zijn of haar kennis en vaardigheden op peil houdt door bijvoorbeeld vakliteratuur te lezen. Tekstschrijvers werken zowel in loondienst als zelfstandig.
Schrijven-van-teksten
Vrouw die een tekst schrijft

Inhoud

Heb je talent voor schrijven en wil je hier meer mee doen, dan kun je hier verschillende cursussen vinden die je op weg helpen om tekstschrijver te worden. Volg bijvoorbeeld eens een cursus creatief schrijven of tekstschrijven voor internet. Wil je van nog meer markten thuis zijn, dan kun je een cursus over journalistiek volgen. Maar je vindt hier ook hele specifieke trainingen, zoals een cursus over kinderboeken schrijven. Heb je moeite met de Nederlandse taal en grammatica, denk dan eens aan een cursus op het gebied van spelling, grammatica en stijl.

Relevantie

Deze cursus is geschikt voor iedereen die een talent voor schrijven heeft en zich hierin verder wil ontwikkelen. Hierbij kun je denken aan de voordelen die het heeft binnen het werkveld, maar ook de mogelijkheden die het biedt op privégebied. Of het nu nodig is om je hobby verder te ontwikkelen of verder te komen in je werk.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Kinderboeken schrijven Edumatch Courses 221,-
  Afstandsonderwijs
Kort HBO-programma Schriftelijke communicatie Edumatch Courses 395,-
 
opleiding Scenario Schrijver NHA Thuisstudies 669,-
 
Schriftelijke Communicatie Nederlands (SCN) Edumatch Courses 250,-
  Afstandsonderwijs
Schrijven voor het web Edumia B.V. 816,-
  Rosmalen, Utrecht
Schrijven voor het web (virtueel) Edumia B.V. 816,-
  Virtueel
SEO copywriting Edumia B.V. 816,-
  Rosmalen, Utrecht
SEO copywriting (virtueel) Edumia B.V. 816,-
  Virtueel
Zakelijk schrijven Edumatch Courses 340,-
  Afstandsonderwijs

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.