Modeontwerper

Categorie Beauty en Mode
Prijs € 389,- tot € 859
Regio

Er zijn 3 cursussen gevonden gerelateerd aan Modeontwerper

Modeontwerper

Wat is in en wat is alweer uit? Mode is sterk onderheven aan trends, ontwikkelingen en bewegingen binnen de mode-industrie. Als modeontwerper weet jij als geen ander hoe je moet inspelen op de laatste trends. Het creatieve proces van een modeontwerper begint met het opdoen van inspiratie. Dit kan op allerlei manieren en is voor elke ontwerper een uniek proces. De opgedane inspiratie ga je vervolgens door middel van een schets omzetten in het eerste ontwerp, het concept. Hierbij denk je alvast na over de materialen die je wilt gebruiken. Het materiaalgebruik is afhankelijk van de doelgroep. Ga je voor haute couture of confectie, ook wel prêt-à-porter genoemd? Bij haute couture is er sprake van maatwerk en wordt vaak gebruik gemaakt van dure en kwalitatief hoogwaardige materialen. Confectie of prêt-à-porter is de kleding die in grote aantallen wordt gemaakt met standaard pasvormen voor het winkelende publiek van bijvoorbeeld grote winkelketens. Naast het ontwerpen en uitzoeken van het materiaal ben je als modeontwerper verantwoordelijk voor het eindproduct, de vervaardiging van de collectie. Het kan zijn dat je dit zelf doet, bijvoorbeeld bij een persoonlijke collectie, maar voor grote confectielijnen wordt dit meestal gedaan door naaisters die hiervoor zijn aangesteld.

Inhoud

Wanneer je een cursus of opleiding gaat volgen voor modeontwerper krijg je passend onderwijs over alle aspecten die zich voordoen in het proces van concept tot realisatie en verkoop van een kledinglijn. Als modeontwerper heb je namelijk niet alleen een rol binnen het creatieve proces maar ook in het vervolg traject ben je verantwoordelijk voor essentiële keuzes. Hoe ga je om met budgetten, hoe inventariseer je de kosten die nodig zijn voor het realiseren van de door jou ontworpen kledinglijn en hoe zet je de kledinglijn in de markt? Dit en veel meer komt aan bod tijdens de opleiding of cursus modeontwerper.

Relevantie

Met een afgeronde opleiding of cursus Modeontwerper word je klaargestoomd voor het echte werk binnen de mode-industrie. Je kunt creatief aan de slag met het ontwerpen en realiseren van je eigen modecollectie.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
opleiding Mode Adviseur NHA Thuisstudies 389,-
 
opleiding Modeontwerper NHA Thuisstudies 569,-
 
opleiding Modeontwerper + Kleding Maken NHA Thuisstudies 859,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.