Autogeen lassen

Categorie Bouw en Techniek
Prijs € 1782,- tot € 3416
Regio

Er zijn 10 cursussen gevonden gerelateerd aan Autogeen lassen

Autogeen lassen

Autogeen lassen is verdeeld in vier verschillende niveaus. Binnen de opleiding autogeen lassen niveau 1 leer je hoe je pijp en platen kunt lassen. Je leert de eerste stap voor de lastechnieken van het autogeen lassen. Binnen deze opleiding word je voorbereid op de vervolgopleiding autogeen lassen niveau 2. Binnen de opleiding autogeen lassen niveau 2 leer je hoe je pijp en platen kunt lassen. Je leert de volgende stappen binnen het autogeen lassen en je wordt voorbereid op de vervolgopleiding op niveau 3.

Binnen de opleiding autogeen lassen niveau 3 ga je verder met leren hoe je pijp en platen kunt verbinden. Je leert de vervolgstappen binnen het autogeen lassen en je wordt voorbereid op de vervolgopleiding op niveau 4.

Binnen de opleiding autogeen lassen niveau 4 ga je verder met leren hoe je pijp en platen kunt lassen. Je leert de volgende stappen binnen het autogeen lassen. Je gaat bij de opleiding autogeen lassen niveau 4 werken volgens de rechtslas methode.

Inhoud

Niveau 1
Bij het autogeen lassen niveau 1 ga je aan de slag met de diverse lastechnieken van het autogeen lassen, je leert de diverse lasprocessen. Je start met de basis van autogeen laswerk met pijp en plaat. Natuurlijk ga je verder in op de theoretische kennis en word jou uitleg gegeven over welke verschillende processen er zijn, hoe je tekeningen kunt gaan lezen, het diverse materiaal die je kan gebruiken en welke apparatuur gebruikt wordt bij het autogeen lassen. Veiligheid staat voorop en diverse veiligheidsregels zullen ook zeker behandeld worden.

Niveau 2
Binnen het autogeen lassen niveau 2 ga je aan de slag met de diverse lastechnieken van het autogeen lassen, je leert de diverse lasprocessen. Zo leer je hoe je stalen pijp en plaat kunt lassen van ongeveer 4 mm in de diverse posities. Ook ga je leren snijden, hierbij gaat het om materiaaldikte tussen de 3 en 12 mm.

Natuurlijk ga je verder in op de theoretische kennis en word jou uitleg gegeven over welke verschillende processen er zijn, hoe je tekeningen kunt gaan lezen, het diverse materiaal die je kan gebruiken en welke apparatuur gebruikt wordt bij het autogeen lassen. Diverse lasconstructies komen bij het autogeen lassen niveau 2 aan bod.
Veiligheid staat voorop en diverse veiligheidsregels zullen ook zeker behandeld worden.

Niveau 3
Bij het autogeen lassen niveau 3 ga je aan de slag met de verschillende lastechnieken van het autogeen lassen, je leert de diverse lasprocessen. Ook leer je hoe je zelfstandig inzicht kan krijgen tot 12 mm staalplaat.

Binnen het autogeen lassen niveau 3 ga je verder in op het naar links of rechts lassen van pijpverbindingen in diverse posities, zo leer je hoe je I-naden in een pijp van 3,6 mm dikte kan lassen en PC en PF positie, het lassen van een pijp van 2,9 mm in H-LO45 positie alsmede hoe je een bochtstuk van 3,6 mm kan lassen in PF positie.

Natuurlijk ga je verder in op de theoretische kennis en word jou uitleg gegeven over welke verschillende processen er zijn, hoe je tekeningen kunt gaan lezen, het diverse materiaal die je kan gebruiken en welke apparatuur gebruikt wordt bij het autogeen lassen. Diverse lasconstructies komen bij het autogeen lassen niveau 3 aan bod.
Veiligheid staat voorop en diverse veiligheidsregels zullen ook zeker behandeld worden.

Niveau 4
Bij het autogeen lassen niveau 4 ga je aan de slag met de verschillende lastechnieken van het autogeen lassen, je leert de diverse lasprocessen. Je gaat werken volgens de rechtslas methode in stalen pijp van 3,2 en 3,6 mm in de diverse posities. Je leert hoe je een pijpverbinding kunt lassen in PF positie en PC positie alsmede het lassen van een spruitstuk in PC positie.

Natuurlijk ga je verder in op de theoretische kennis en word jou uitleg gegeven over welke verschillende processen er zijn, hoe je tekeningen kunt gaan lezen, het diverse materiaal die je kan gebruiken en welke apparatuur gebruikt wordt bij het autogeen lassen. Diverse lasconstructies komen bij het autogeen lassen niveau 4 aan bod.
Veiligheid staat voorop en diverse veiligheidsregels zullen ook zeker behandeld worden.

Relevantie

Om autogeen lassen te mogen volgen verwacht men geen specificatie vooropleiding, wel heb je twee rechte handen nodig en wordt er van je verwacht dat je handig bent en technisch inzicht hebt!

Wanneer je een autogeen lasopleiding op een hoger niveau wilt volgen, dan geldt het advies om de voorgaande niveaus met goed gevolg afgerond te hebben.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
ELEKTRODE lassen NIV 3 CS (afsluiten met lascertificaat) Emtes Lastechniek 3016,-
  Enschede
ELEKTRODE lassen NIV 4 PLT CS (afsluiten met lascertificaat) Emtes Lastechniek 3251,-
  Enschede
ELEKTRODE lassen NIV 4 PP CS (afsluiten met lascertificaat) Emtes Lastechniek 3416,-
  Enschede
ELEKTRODE lassen voor beginners NIV 1 CS (afsluiten met lascertificaat) Emtes Lastechniek 1897,-
  Enschede
ELEKTRODE lassen voor beginners NIV 2 CS (afsluiten met lascertificaat) Emtes Lastechniek 2347,-
  Enschede
MAG lassen NIV 2 CS (afsluiten met lascertificaat) Emtes Lastechniek 2232,-
  Enschede
MAG lassen NIV 3 CS (afsluiten met lascertificaat) Emtes Lastechniek 2901,-
  Enschede
MAG lassen NIV 4 PLT CS (afsluiten met lascertificaat) Emtes Lastechniek 3136,-
  Enschede
MAG lassen NIV 4 PP CS (afsluiten met lascertificaat) Emtes Lastechniek 3301,-
  Enschede
MAG lassen voor beginners NIV 1 CS (afsluiten met lascertificaat) Emtes Lastechniek 1782,-
  Enschede

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.