Elektronica

Categorie Bouw en Techniek
Prijs € 369,- tot € 519
Regio

Er zijn 3 cursussen gevonden gerelateerd aan Elektronica

Elektronica

Elektriciteit is een boeiende natuurkundige ontdekking geweest. We noemen het meestal stroom. Sommige verschijnselen van elektriciteit herkennen we eenvoudig, denk maar aan bliksem of statische elektriciteit. Maar ook inductie en elektromagnetische velden zijn voorbeelden van elektriciteit.
Elektronica gaat over het gebruik van elektriciteit en is een tak van elektrotechniek. Het houdt zich bezig met elektronen in bijvoorbeeld elektronenbuizen en transistors of diodes.
Elektronica
Verschillende soorten kabels

Inhoud

In onze maatschappij hebben we heel veel met elektronica te maken. Denk maar aan computers, digitale camera’s en televisies. Hoe elektrische stroom werkt, hoe het blijft stromen, wat elektriciteit opwekt en hoe dit wordt bestuurd, kun je allemaal leren in een cursus. Er zijn cursussen voor beginners, voor gevorderden en voor professionals.
Als beginner is het nuttig om te weten hoe je kennis van elektronica toepast bij bijvoorbeeld het repareren van een elektronisch apparaat. Tijdens de opleiding leer je dan ook eerst alles over spanning, weerstand en stroom, voordat je zelf aan de gang kan en mag.
Heb je de basiskennis van de elektrotechniek en ben je toe aan verdieping, dan kun je denken aan een opleiding specifiek over schakel- en besturingstechniek. Je krijgt dan meer kennis over de werking van elektrotechnische en besturingsinstallaties.

Relevantie

De cursus is relevant voor iedereen met een interesse in natuurkunde en het functioneren van elektronica. Het is interessant om te weten hoe een van de meest gebruikte natuurkundige verschijnselen werkt en wat jij hier allemaal mee kunt doen.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
cursus Elektronica voor Beginners NHA Thuisstudies 369,-
 
cursus Elektronica voor Beginners en Gevorderden NHA Thuisstudies 519,-
 
cursus Elektronica voor Gevorderden NHA Thuisstudies 369,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.