Onderhoudstechniek

Categorie Bouw en Techniek
Prijs onbekend
Regio

Er zijn 2 cursussen gevonden gerelateerd aan Onderhoudstechniek

Onderhoudstechniek

Als onderhoudstechnicus (ook wel: maintenance) ben je verantwoordelijk voor het goed presteren van industriële installaties, en dit tegen zo laag mogelijke operationele kosten. Als onderhoudstechnicus zorg je dat het onderhoud bijdraagt aan het bedrijfsresultaat. Dit doe je door de onderhoudsbehoefte in kaart te brengen, en vervolgens het onderhoudsproces te sturen. Hierbij zorg je voor het (preventief) onderhoud, aanpassing en verbetering van bijvoorbeeld machines, installaties of systemen. Dit alles doe je om de verwachte levensduur te kunnen verzekeren. Onderhoud kan heel gevarieerd zijn: van luchtvaartonderhoud tot aan fietstechniek.
Onderhoudsmonteur
Onderhoudsmonteur aan het werk

Inhoud

Op het gebied van onderhoudstechniek valt een breed scala aan opleidingen of cursussen. Wat cursussen onderhoudstechniek gemeen hebben, is de combinatie van theoretische- en praktijkkennis. Onderwerpen die naar voren komen zijn bijvoorbeeld onderhoud, beheer en installaties. Ook komen onderwerpen op gebied van milieu- kwaliteits- en duurzaamheidseisen aan bod. Dit omdat er een brede regelgeving bestaat rondom onderhoudstechniek. Daarnaast verkrijg je kennis over de materialen die je gebruikt tijdens het onderhoud, om je vak als professional te kunnen uitvoeren.

Relevantie

De cursus onderhoudstechniek is geschikt voor iedereen die werkzaam is of wil worden in de onderhoudsbranche, maar de technische vakkennis en vaardigheden mist.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
BBL-opleiding Werktuigbouw Tata Steel Academy    
  Velsen-Noord
Technicus Engineering: Drive Technology GBS International    
  Oud-Beijerland

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.