Mechanica

Categorie Bouw en Techniek
Prijs onbekend
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Mechanica

Mechanica

Mechanica is een onderdeel van de natuurkunde. Bij een studie mechanica richt je je op het onderzoeken en beschrijven van de manier waarop krachten op systemen en stoffen werken. Mechanica gaat over zowel evenwicht als beweging van materie. Het is een leer der krachten, omdat beweging alleen ontstaat wanneer er krachten op materie worden uitgeoefend. In het oude Griekenland was de mechanica een onderdeel van filosofie en werd het dus beoefend door filosofen. Omdat materie zich in verschillende toestanden kan bevinden, bijvoorbeeld vloeibaar, vast of gasvormig, bestaat mechanica uit verschillende onderdelen. Deze onderdelen zijn van toepassing op verschillende situaties. Door deze verschillende onderdelen te gebruiken, kan men de juiste toepassing hanteren. Voorbeelden van onderdelen van mechanica zijn: kinematica (bewegingsleer), dynamica (krachtenleer), kinetica (samenhang tussen bewegingen en krachten) of hydrodynamica (gedragingen van vloeistoffen).
Mechanica
Monteur bezig met testapparatuur

Inhoud

Mechanica is een belangrijk vak in de techniek. Er worden immers krachten uitgeoefend op constructies en bewegende machinedelen. Omdat het belangrijk is dat constructies over de juiste sterkte beschikken, moet de engineer precies weten hoe krachten werken op een bepaalde materie. Het vakgebied mechanica wordt onder meer gegeven tijdens studies in de mechatronica en werktuigbouwkunde.
Naast een cursus natuurkunde die je hier kunt vinden en waardoor je bijvoorbeeld met de studie van je keuze kunt starten, is het ook mogelijk om andere cursussen te doen die in het verlengde liggen van mechanica.

Relevantie

De cursus mechanica is relevant voor iedereen met een interesse in natuurkunde. Voor iedereen die zich wil verdiepen in natuurkundige aspecten zoals krachten en de werking van stoffen is dit een zeer interessante keuze.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Technicus Engineering: Drive Technology GBS International    
  Oud-Beijerland

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.