Procestechniek

Categorie Bouw en Techniek
Prijs onbekend
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Procestechniek

Procestechniek

Het omzetten van grondstoffen naar een eindproduct wordt procestechniek genoemd. Bijna alles om ons heen is gemaakt door procestechniek. Denk maar aan auto’s, benzine, boeken, snoep, glas, enzovoort. Het hele proces van grondstof tot eindproduct bestaat uit veel stappen, zoals grondstoffen aanvoeren, bewerken en mengen. In grote, geautomatiseerde fabrieken worden grondstoffen verwerkt tot halffabricaat of eindproduct. Vanuit de meetkamer of door een operator wordt de machine bestuurd. De laborant bewaakt de kwaliteit van de grondstoffen en het eindproduct.
Het vakgebied procestechniek bestaat uit een deel elektrotechniek, werktuigbouwkunde en chemie. Je kunt binnen dit vakgebied dan ook verschillende functies uitoefenen. Zo kun je werkzaam zijn als allround operator, procestechnoloog, procesengineer of storingsmonteur. Omdat procesindustrie dag en nacht draait, werk je meestal in ploegendienst, dus wisselend in de morgen, middag, avond of nacht.
Procestechniek
Medewerker achter de machine

Inhoud

Tijdens een cursus procestechniek maak je kennis met procesbesturing, robotisering en automatisering. Aan het eind van een cursus procestechniek weet je precies wat de apparaten kunnen, wat de belangrijkste storingen zijn en hoe je deze het beste kunt verhelpen. En ben je in staat de fabriek letterlijk draaiende te houden.

Relevantie

Een cursus procestechniek is vooral geschikt voor operator en technici die meer kennis van processen willen hebben en voor mensen die willen leren over processen en functies in de procesindustrie.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
BBL- opleiding Procesoperator Tata Steel Academy    
  Velsen-Noord

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.