Lean Six Sigma

Categorie HR en Organisatie
Prijs € 599,- tot € 4025
Regio

Er zijn 4 cursussen gevonden gerelateerd aan Lean Six Sigma

Lean Six Sigma

Lean Six Sigma is een verbetermethode met als doelstelling het verbeteren van de kwaliteit en efficiŽntie in een organisatie. Deze methode voegt eigenlijk twee andere methoden samen: Lean manufacturing en Six Sigma. Lean is een methode van werken waarbij zoveel mogelijk verspilling van middelen wordt vermeden en zoveel mogelijk waarde voor de klant wordt gecreŽerd. De Lean-filosofie vond zijn oorsprong bij de Japanse autofabrikant Toyota. Six Sigma is een verbetermethode voor (productie-)processen die gebruik maakt van vijf stappen. De eerste stap is het definiŽren van meetbare kwaliteitsparameters, vervolgens het meten van deze parameters en daarna het analyseren van de resultaten. Daarop volgt het verbeteren van het proces op basis van de resultaten, en tenslotte het blijvend beheersen van het verbeterde proces.

De Lean Six Sigma methode combineert de belangrijkste aspecten van Lean en Six Sigma: het vermijden van verspilling en het leveren van de hoogst mogelijke toegevoegde waarde voor de klant, samen met het voortdurend meten en verbeteren van de kwaliteit.

Inhoud

In een opleiding Lean Six Sigma zal de deelnemer leren hoe men verspilling van tijd en middelen in een (productie-)proces kan identificeren en elimineren en hoe men de toegevoegde waarde voor de klant zo hoog mogelijk kan maken. Bovendien leert de cursist op welke manieren de kwaliteit van een proces kan gemeten worden aan de hand van bepaalde parameters. De deelnemer leert hoe men deze meetresultaten kan analyseren en welke methoden er bestaan om een proces te verbeteren en blijvend te beheersen.

Relevantie

Een opleiding Lean Six Sigma richt zich tot managers en leidinggevenden die hun processen willen optimaliseren en op die manier een beter bedrijfsresultaat willen bereiken. Ook voor projectleiders, kwaliteitscontroleurs en alle personen die te maken hebben met procesbeheersing wordt deze cursus aanbevolen.

Informatie aanvragen

Selecteer ťťn of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Lean Six Sigma - Green Belt Learnit 4025,-
  Alkmaar, Groningen, Online
Lean Six Sigma - Orange Belt Learnit 1150,-
  Amsterdam, Online, Rotterdam
Lean Six Sigma - Yellow Belt Learnit 1150,-
  Amsterdam, Incompany, Online, Rotterdam
opleiding Lean Green Belt NHA Thuisstudies 599,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.