Helpende Welzijn

Categorie Zorg en Welzijn
Prijs € 390,- tot € 440
Regio

Er zijn 4 cursussen gevonden gerelateerd aan Helpende Welzijn

Helpende Welzijn

Een helpende zorg & welzijn kan werkzaam zijn op verschillende plekken, zoals in de thuiszorg, de gehandicaptenzorg, op een kinderdagverblijf of in verzorgings- en bejaardentehuizen. De belangrijkste eigenschap die je moet hebben als helpende zorg & welzijn is de interesse in mensen en de wil voor hen te zorgen. Als helpende zorg & welzijn is dit niet afgebakend tot een bepaalde leeftijds- of doelgroep. Alhoewel de gezondheidszorg veel verschillende specialismen heeft, zal je geïnteresseerd moeten zijn in iedereen; van jong tot oud en met uiteenlopende problemen. Je helpt de cliënt om zoveel mogelijk zelfstandig te functioneren en maakt het leven voor hen wat leuker.
Werken als helpende welzijn is een afwisselende baan. Je hebt verzorgende, begeleidende, huishoudelijke en organisatietaken. Werken met mensen maakt elke dag anders.
Helpende Welzijn
Aantrekken van steunkousen

Inhoud

Door het volgen van een cursus Helpende Zorg & Welzijn heb je een goede voorbereiding op een bijpassende mbo-opleiding. Daarnaast kun je er door de cursus achterkomen of het werk in deze sector bij je past. Tijdens de cursus worden alle belangrijke aspecten besproken die bij het beroep naar voren komen, zoals de verschillende doelgroepen en specialisaties die je kunt volgen. De verschillende methodieken en manieren van verzorging komen ook naar voren tijdens de cursus.

Relevantie

Sta je altijd voor anderen klaar, ben je sociaal, ga je graag met mensen om en wil je anderen helpen, dan is een cursus in de richting Helpende Welzijn wellicht zeer geschikt voor je.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Basisopleiding Zorg & Welzijn EDUmatch 390,-
  Geheel Nederland
Helpende Plus (Keuzedeel), voor helpende in de intramurale en extramurale zorg. ROC van Amsterdam    
  Amsterdam, Laan van Spartaan 2.
opleiding Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn NHA Thuisstudies 440,-
 
Vraaggericht werken Rijn IJssel    
  Arnhem

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.