Kraamverzorging

Categorie Zorg en Welzijn
Prijs € 849,- tot € 2425
Regio

Er zijn 3 cursussen gevonden gerelateerd aan Kraamverzorging

Kraamverzorging

In Nederland heeft iedereen die een kind krijgt recht op kraamzorg. Een kraamverzorgster is een grote hulp tijdens en de eerste dagen na de bevalling. Ze assisteert de verloskundige wanneer de baby thuis geboren wordt. De dagen na de bevalling helpt ze zowel de baby als de moeder bij de verzorging en leert ze de moeder hoe ze haar pasgeboren baby moet verzorgen. Natuurlijk is het niet alleen handig en noodzakelijk dat de kraamverzorgster er is, maar ook leuk. De moeder kan zo volop genieten van de kraamtijd. Wordt de baby in het ziekenhuis geboren, dan komt de kraamverzorgster op het moment dat moeder en kind weer thuis zijn.
Als kraamverzorgster kunnen je dagen bij elk gezin anders zijn. Een zorgverzekering bepaalt hoeveel uur iemand recht heeft op kraamzorg. Meestal voer je standaardtaken uit, maar je takenpakket kan bij elk gezin verschillen. Naast de hulp bij de bevalling en de verzorging van moeder en kind, zorg je ook voor het bezoek, de partner en eventuele andere gezinsleden. Ook voer je huishoudelijke taken uit en controleer je de gezondheid van de baby.

Inhoud

Als kraamverzorgster heb je een afwisselende baan. Je werkt altijd bij mensen thuis, waar je veel verantwoordelijkheid hebt en nauwkeurig te werk moet gaan. Tijdens de cursus leer je alle aspecten die bij de diverse baan horen. Je leert bijvoorbeeld hoe jij een verloskundige het beste kunt assisteren en waar op gelet moet worden bij een nieuwgeboren baby.

Relevantie

De cursus is relevant voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen binnen de zorg in de rol van kraamverzorgerster. Het is een relevante cursus voor iedereen die zich verder wil verdiepen in de aspecten van kraamverzorgster, om zo een goede carriére op te kunnen bouwen binnen de zorg.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
BBL-opleiding Verzorgende-IG, uitstroom kraamzorg ROC Midden Nederland 1100,-
  Vondellaan Utrecht
Kraamverzorgende ROC van Amsterdam 2425,-
  Amsterdam, Laan van Spartaan 2
opleiding Basisopleiding Kraamzorg NHA Thuisstudies 849,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.