Maatschappelijke Dienstverlening

Categorie Zorg en Welzijn
Prijs € 6688,-
Regio

Er zijn 2 cursussen gevonden gerelateerd aan Maatschappelijke Dienstverlening

Maatschappelijke Dienstverlening

Maatschappelijke dienstverlening betekent dat mensen begeleid worden in het proces om weer actief deel te nemen aan de samenleving. Je kunt in je werk als maatschappelijk werker te maken krijgen met verschillende groepen mensen. Dit kunnen drugsverslaafden zijn of jongeren met problemen. In alle gevallen help je deze mensen om weer iets te maken van hun leven.
Meestal is het doel dat de cliŽnten zelfstandig verder kunnen nadat het traject is afgelopen. In dat geval ondersteun je mensen om hun leven weer op de rit te krijgen. Dit kan een traject van maanden of jaren zijn. Je helpt bijvoorbeeld een asielzoeker bij het integreren in de maatschappij of je helpt daklozen bij het vinden van een huis en een baan. Je kunt ook actief zijn bij gezinnen waar relatieproblemen zijn. In al deze gevallen stimuleer je ze om in de toekomst zelf hun problemen op te lossen.
Als maatschappelijk werker krijg je veel problemen van andere mensen te horen. Je bent vertrouwenspersoon en moet daarom wat besproken is uiteraard vertrouwelijk behandelen. Vaak werk je samen met andere professionals. Dit helpt ook om niet op te gaan in de problemen van je cliŽnt, maar afstand te bewaren.
Je kunt in dit vakgebied op veel plekken werken, zoals bij ziekenhuizen, verpleegtehuizen, jeugdzorg, scholen of reclassering.
Maatschappelijke-dienstverlening
Maatschappelijk dienstverlener in gesprek met buurtbewoners

Inhoud

Tijdens het volgen van een cursus maatschappelijke dienstverlening leer je onder andere hoe je kunt omgaan met mensen die bijvoorbeeld herstellen van een verslaving, werkeloosheid, relatieproblemen of mensen die niet goed kunnen functioneren vanwege een stoornis. Je leert veel over verschillende doelgroepen, en de methodiek die gebruikt kan worden om ze te helpen. Ook wordt tijdens een van de cursussen behandeld hoe een goed behandelplan opgesteld kan worden.

Relevantie

Een cursus maatschappelijke dienstverlening is geschikt voor iedereen die aan de slag wil in het sociaal agogische werk. Je werkt graag met mensen en je wilt graag wat voor hen betekenen.

Informatie aanvragen

Selecteer ťťn of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Begeleider Specifieke doelgroepen - Verkort MBO Capabel Onderwijs 6688,-
  Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht
Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker - Verkort MBO Capabel Onderwijs 6688,-
  Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.