Stervensbegeleiding

Categorie Zorg en Welzijn
Prijs € 619,- tot € 969
Regio

Er zijn 2 cursussen gevonden gerelateerd aan Stervensbegeleiding

Stervensbegeleiding

Dat sterven bij het leven hoort weten we allemaal. Toch is een sterfgeval heel confronterend als het gaat om een vriend of familielid. Op zo’n moment wordt duidelijk hoe belangrijk goede begeleiding tijdens deze laatste levensfase is. Stervensbegeleiding geeft je ondersteuning bij deze levensfase. Begeleiders begeleiden stervende personen, maar ook na het overlijden zijn ze er om de nabestaande te (onder)steunen.

Inhoud

Tijdens een cursus stervensbegeleiding leer je dus hoe je het beste steun kunt bieden aan mensen in de laatste levensfase. Je leert onder anderen stervende personen begeleiden, verzorgen en je leert hoe je het beste met stervende personen kunt communiceren. Verder zul je je verdiepen in verschillende culturen en religies. Dit speelt vaak een grote rol bij het sterven en elk geloof gaat anders om met gebruiken en rituelen. Zo kun jij elke persoon passende begeleiding geven.

Relevantie

Een cursus stervensbegeleiding is voor iedereen die graag voor hun naasten wil zorgen in deze onvermijdelijke maar moeilijke tijd. Ook voor mensen die graag hun eigen bedrijf willen starten in deze richting is een cursus stervensbegeleiding een goede start.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
opleiding Rouwbegeleiding + Stervensbegeleiding NHA Thuisstudies 969,-
 
opleiding Stervensbegeleiding NHA Thuisstudies 619,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.