Cursussen & Trainingen Onderzoekstechnieken

Categorie Marketing en Sales
Prijs € 675,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Onderzoeksmethoden

Onderzoekstechnieken cursussen en trainingen

Onderzoek doen. Het klinkt makkelijker dan het lijkt. Je moet kaders stellen, want je moet bepalen wat je wel of niet bij je onderzoek wilt betrekken. Bovendien is het belangrijk om de juiste vragen te stellen om tot het juiste resultaat te komen. De vragen moeten immers ondubbelzinnig gesteld worden en echt ter zake doen. De instrumenten die je hiervoor nodig hebt, zijn onderzoekstechnieken. Je mag niet te streng zijn, maar ook niet te los. Een enquête, een kleinschalig onderzoek of juist een uitgebreid onderzoek. Welke onderzoekstechnieken je toepast, is afhankelijk van de aard van je idee. Je leert ook welke houding je als onderzoeker moet aannemen. Betrokkenheid mag, maar je moet wel kritisch blijven. De cursus Onderzoekstechnieken mag niet verward worden met de cursus Data-analist. Daarbij leer je hoe je met gegevens moet omgaan.

Cursus onderzoeksmethoden

Tijdens de cursus Onderzoekstechnieken leer je hoe je het doen van deugdelijk onderzoek kunt aanpakken en wat de valkuilen zijn. Er is aandacht voor het formuleren van goede onderzoeksvragen, voor de diverse onderzoekstechnieken en de bruikbaarheid van een onderzoek. Je krijgt handvaten om een onderzoek behoorlijk vorm te geven.
Mocht je zelf al onderzoeksplannen hebben, dan kun je aan de hand van de cursus Onderzoekstechnieken bepalen of je de goede weg bent ingeslagen. De cursus is ook interessant voor mensen die hun onderzoekscapaciteiten willen verbeteren.

Is een cursus onderzoekstechnieken geschikt voor mij?

De cursus Onderzoekstechnieken is interessant als je een onderzoek wilt verrichten in het kader van je werk of je studie.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Module Onderzoeksvaardigheden Onderwijsinstelling 675,-
  Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.