Besluitvorming

Categorie Management en Beleid
Prijs € 2780,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Besluitvorming

Besluitvorming

Iedere dag staan we voor keuzes die we moeten maken. De één is makkelijker dan de ander. Zo moeten we op het werk nog wel eens een knoop doorhakken waar we achteraf spijt van krijgen. Een beslissing maken gaat soms zelfs gepaard met het ontstaan van conflicten.
Het getwijfel tussen die ene ‘ja’ of ‘nee’ kan daarom leiden tot een hoop spanning.
Dit is echter helemaal niet nodig. Er zijn namelijk genoeg ondernemers, leidinggevenden, werkgevers en werknemers die wel achter hun keuze kunnen blijven staan.
Maar wat doen zij anders dan de rest? De oplossing ligt in het doelmatig beargumenteren en navertellen van hun intuïtief gekozen pad. Een juiste besluitvorming vraagt immers om een methodische aanpak binnen een onderneming of organisatie.

Inhoud

Binnen de besluitvorming maak je kennis met de verschillende principes op het terrein van keuzes maken. Zo leer hoe je hoe je methodisch te werk gaat wanneer je op een probleem stuit. Deelnemers aan een cursus of opleiding oefenen dit door middel van de zogeheten SMART. Een keuze moet immers specifiek, meetbaar, actiegericht, realistisch en tijdsgebonden zijn. Naast het opstellen van het stappenplan, worden cursisten klaargestoomd om hun besluit ook daadwerkelijk uit te voeren. Tijdens dit proces is het van belang je bewust te worden van hoe je een besluit neemt. Hierbij maak je gebruik van specifieke theoretische modellen. Na het maken van de beslissing leer je tevens deze te beargumenteren en te evalueren.

Relevantie

Heb je moeite met keuzes maken en ga je ze daarom ook zoveel mogelijk uit de weg? Dan biedt een opleiding of cursus binnen de sectie besluitvorming mogelijk een oplossing. Het helpt je met alles rondom besluitvorming wanneer je in een organisatie of bedrijf op een probleem stuit.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
IT Fundamentals IMF Academy (International Management Forum) 2780,-
  Centraal in het lands

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.