Timemanagement

Categorie Management en Beleid
Prijs € 245,- tot € 2050
Regio

Er zijn 9 cursussen gevonden gerelateerd aan Timemanagement

Timemanagement

Veel mensen hebben altijd tijd tekort. Ook organisaties en bedrijven vragen zich af of de tijd die de werknemers besteden aan allerlei werkzaamheden, wel zo effectief en efficiŽnt mogelijk wordt gebruikt. De term timemanagement is oorspronkelijk binnen de bedrijfswereld ontstaan, maar wordt tegenwoordig ook gebruikt met betrekking tot persoonlijke activiteiten.

Met timemanagement bedoelen we het beheersen en het plannen van de hoeveelheid tijd die nodig is voor het uitoefenen van een bepaalde activiteit. Van groot belang hierbij is het stellen van prioriteiten. Activiteiten die prioritair zijn, moeten natuurlijk als eerste worden uitgevoerd. Belangrijk is dat de tijd die besteed wordt aan niet-prioritaire zaken, zoveel mogelijk wordt gereduceerd. Timemanagement houdt ook in dat men een omgeving creŽert die het efficiŽnt gebruik van de beschikbare tijd mogelijk maakt. We denken hier bijvoorbeeld aan documenten die snel terug te vinden zijn, goed geordende archieven, opslagplaatsen enz. Voor leidinggevenden is het belangrijk dat ze routinematige taken zoveel mogelijk kunnen delegeren.
Timemanagement
Tablet met een agendaplanner

Inhoud

In een cursus timemanagement wordt de cursist geleerd hoe men het onderscheid kan maken tussen belangrijke zaken en minder belangrijke zaken. Prioriteiten leren stellen is een belangrijk onderwerp. De cursist leert zijn eigen tijdsbesteding te analyseren en zaken waaraan hij of zij tijd verspilt, te ontdekken.

Ook voor managers en leidinggevenden is een optimaal gebruik van de beschikbare tijd belangrijk. Een opleiding timemanagement gaat dieper in op het delegeren en kunnen loslaten van taken. Het belang van een effectieve werkorganisatie wordt uitgelegd. Ook duidelijk en assertief communiceren naar medewerkers en effectief leidinggeven komen aan de orde.

Relevantie

Een opleiding timemanagement wordt aanbevolen voor leidinggevenden die hun tijdsbesteding willen optimaliseren en meer tijd willen overhouden voor structurele zaken. De cursus is echter geschikt voor iedereen die te kampen heeft met tijdsgebrek en zijn of haar tijdsbesteding beter wil beheersen.

Informatie aanvragen

Selecteer ťťn of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
cursus Timemanagement NHA Thuisstudies 279,-
 
Health - Stress- en Slaapmanagement Start2Move 245,-
  Online zelfstudie
Leading with Obeya | 2-daagse Foundation training Leading with Obeya 2050,-
  Almere
Leading with Obeya - Foundation e-Training (NL, also available in English) Leading with Obeya 845,-
  online
Leading with Obeya | 2-daagse Facilitator training Leading with Obeya 2050,-
  Almere
Leading with Obeya | Foundation E-Training (English, also available in Dutch) Leading with Obeya 845,-
  Online
Obeya Introductie game - Starten met Obeya Leading with Obeya 295,-
  Online, in Almere of op locatie
Stress de baas: work / life balance Learnit 1150,-
  Amsterdam, Den Haag, Groningen, Online, Rotterdam, Utrecht, Zwolle
Timemanagement Learnit 1150,-
  Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Heerenveen, Incompany, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Online, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.