Mediation

Categorie Management en Beleid
Prijs € 557,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Mediation

Mediation

Mediation, ofwel conflictbemiddeling, is een vakgebied dat zich bezighoudt met het oplossen van geschillen tussen mensen of organisaties.
Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van mediation i.p.v. het inzetten van bijvoorbeeld een advocaat of ander justitieel instituut. Mediation is immers effectiever, goedkoper en bovenal sneller. Met de rol als mediator ga je aan de slag met onder andere echtscheidingsproblemen, burenruzies of zakelijke conflicten. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je door middel van bepaalde handvatten deze (dreigende) geschillen oplost.
Mediation
Mediation therapeut in gesprek met een stel

Inhoud

Met een opleiding of cursus mediation maak je kennis met de uiteenlopende aspecten op het gebied van conflictbemiddeling. Zo leer je bepaalde methodes toe te passen om zodat beide partijen tot een compromis kunnen komen. Het gaat hier dus niet om ‘winnen’ of ‘verliezen’ zoals bij een gerechtelijk proces. Bij mediation gaat het juist om samen tot een akkoord te komen zonder dat er gebruik wordt gemaakt van gerechtelijke procedures. Tijdens het leertraject ligt de nadruk daarom dan ook op de toepassing van zowel sociaalpsychologische als juridische kennis. Enkele voorbeelden hiervan zijn arbeidsrecht, familierecht, gezondheidsrecht, letselschaderecht en verhoudingen tussen burger en overheid.

Relevantie

Ben je sociaal ingesteld en heb je talent op het gebied van communicatie? Dan is een cursus of opleiding binnen het vakgebied van mediation misschien wel wat voor jou. Mediators hebben een groot inlevingsvermogen, maar kunnen tegelijkertijd wel afstand bewaren. Door het toepassen van kennis en vaardigheden ben je als mediator uiterst geschikt om conflicten op te lossen.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
cursus Mediation NHA Thuisstudies 557,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.