Data-analist

Categorie Software en ICT
Prijs € 3780,- tot € 6580
Regio

Er zijn 5 cursussen gevonden gerelateerd aan Data-analist

Data-analist

Data is een verzamelnaam voor grote informatiestromen zoals resultaten van één of meerdere onderzoeken, cijfers of andere vormen van gegevens. Een data-analist vertaalt deze hoeveelheid data naar informatie, zodanig dat anderen er weer mee aan de slag kunnen voor bijvoorbeeld analyse. Of een andere manier van actie ondernemen.
Een data-analist beschikt vaak over een analytisch denkvermogen, ook al sta je daar niet altijd bij stil dat je dit hebt. Jij gaat niet op de vlucht voor een grote hoeveelheid data, maar je vraagt je af hoe je al deze gegevens het beste kunt ordenen. Duidelijkheid in chaos scheppen, dát is een belangrijke taak van een data-Analist. Saai is dit werk allerminst, want je werkt altijd met andere data. Er is dus iedere keer sprake van een nieuwe uitdaging.

Inhoud

Tijdens de cursus data-analist leer je hoe je het beste kunt omgaan met grote dosis gegevens. Wat is de meest geschikte aanpak om inzicht te krijgen in de beschikbare data? Je leert hoe je data ‘panklaar’ maakt voor de collega’s die het nodig hebben en hoe je je eindresultaten het beste kunt presenteren op een laagdrempelige manier. Een data-analist die allerlei vaktermen in een presentatie verwerkt, maakt zich vaak niet zo populair. Wat jij moet uitleggen, is wat er nu precies uit die data blijkt. Op die manier kunnen de belanghebbenden ermee uit de voeten.
Verder wordt er uitgelegd wat het verschil is tussen een data-analist en een Informatie analist. Deze twee functies liggen heel dicht bij elkaar.

Relevantie

De cursus data-analist is interessant voor iedereen die grote hoeveelheden informatiestromen op de juiste manier wil interpreteren, ordenen en presenteren.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Bachelor of Science Informatica / GEO-ICT ICT Academie Apeldoorn 6500,-
  Apeldoorn
CDMP - Certified Data Management Professional IMF Academy (International Management Forum) 3780,-
  Centraal in het land
CDMP - Certified Data Management Professional IMF Academy (International Management Forum) 3780,-
  Centraal in het land
Certified Data Engineering Professional (CDEP) IMF Academy (International Management Forum) 6580,-
  Omgeving Utrecht
Certified Data Engineering Professional (CDEP) IMF Academy (International Management Forum) 6580,-
  Omgeving Utrecht

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.