ITIL

Categorie Software en ICT
Prijs € 1725,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan ITIL

ITIL

Een IT-organisatie heeft er alle belang bij haar diensten af te stemmen op de noden van haar klanten. De beheerprocessen die een IT-organisatie hiervoor gebruikt, kunnen worden ingericht volgens de richtlijnen van ITIL. Deze naam is de afkorting van Information Technology Infrastructure Library. ITIL is geen model of methode, maar wordt het best gezien als een reeks van richtlijnen en goede praktijkoplossingen die een IT-organisatie kan gebruiken om haar diensten te optimaliseren.

ITIL ontstond op het einde van de jaren tachtig van de vorige eeuw. De meest actuele versie van ITIL is versie 3, die verscheen in 2007 en werd gepdatet in 2011.

Inhoud

In een cursus ITIL maakt men de cursisten in de eerste plaats vertrouwd met de basisbegrippen van ITIL en de verschillende processen die ITIL onderscheidt. Ook vertelt men de deelnemers hoe de inrichting van een IT-organisatie kan worden beschreven, met bepaling van de verschillende functies en bijhorende verantwoordelijkheden.

De deelnemers leren verder hoe een IT-dienstverlening kan ontwikkeld worden en hoe deze eventueel kan gewijzigd worden. Het blijven onderhouden en ondersteunen van de geleverde IT-diensten is vanzelfsprekend een belangrijke taak, waarvoor een cursus ITIL de nodige richtlijnen geeft.

Een opleiding ITIL zal eveneens voldoende aanwijzingen geven voor het voortdurend verbeteren van de dienstverlening van een IT-bedrijf, iets waar elke manager van een organisatie bij gebaat is.

Relevantie

Een cursus ITIL richt zich vooral tot medewerkers van een IT-organisatie die de richtlijnen van ITIL willen toepassen om binnen hun bedrijf een IT-infrastructuur op te zetten en te beheren.

Informatie aanvragen

Selecteer n of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
ITIL4 Foundation Learnit 1725,-
  Den Haag, Eindhoven, Groningen, Incompany, Online, Rotterdam, Utrecht

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.