Catalaans

Categorie Talen
Prijs € 189,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Catalaans

Catalaans

Het Catalaans is een Romaanse taal, die stamt uit het Latijn. Vandaag de dag wordt het Catalaans door ruim 11 miljoen mensen gesproken in de provincie CataloniŽ in Noord-oost Spanje, maar ook in Andorra en op Mallorca, Menorca, Ibiza en in Zuid-Frankrijk. In de tijd van de dictatuur van Franco werd het Catalaans verboden als spreektaal. Gelukkig werd de taal na zijn dood in 1975 weer toegelaten en in '78 weer officieel erkend als dť taal van CataloniŽ. Barcelona is de hoofdstad van CataloniŽ. In deze cursus leer je in relatief korte tijd goed Catalaans spreken. Deze cursus is een must voor vakantiegangers of zakenreizigers. Echt een aanrader als je binnen afzienbare tijd een bezoek brengt aan een gebied waar Catalaans gesproken wordt!
Catalaans
Catalaanse vlag

Inhoud

Deze praktijkgerichte cursus is gebaseerd op zelfstudie. Je leert in je eigen tempo, op momenten dat het jou uitkomt. In deze cursus ligt het accent op spreekvaardigheid. Je leert Catalaans aan de hand van luisteroefeningen, maar je krijgt ook woordenlijsten en basisgrammatica aangereikt. Het lesmateriaal bestaat uit lees- en luisteroefeningen. Ieder hoofdstuk behandelt een thema uit het dagelijks leven. Zo leer je hoe je iets kunt bestellen in een restaurant, vragen wat iets kost, of vertellen hoe je heet en waar je vandaan komt.
De spreekoefeningen zijn ingesproken door een 'native speaker', zodat je zeker bent van de juiste uitspraak. Je kunt zo vol zelfvertrouwen in het Catalaans een gesprek aangaan! Naast het spreken van het Catalaans, leer je in deze cursus ook van alles over CataloniŽ, de tradities en gewoontes uit het dagelijks leven, denk aan feestdagen, eten en drinken, maar ook aan reizen en openbaar vervoer.

Relevantie

Deze cursus is zeer geschikt voor vakantiegangers en/of zakenreizigers die Catalaans willen leren spreken.

Informatie aanvragen

Selecteer ťťn of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
cursus Catalaans NHA Thuisstudies 189,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.