Leraar Basisonderwijs (PABO)

Categorie Onderwijs
Prijs € 6000,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Leraar Basisonderwijs (PABO)

Leraar Basisonderwijs (PABO)

Doe je de pabo, dan word je opgeleid tot leraar basisonderwijs. Je kunt deze hbo-opleiding zowel in deeltijd als in voltijd volgen en na je afstuderen krijg je de titel Bachelor of Education. Je wordt opgeleid om kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar te onderwijzen. Een kind in die leeftijdscategorie ontwikkelt zich snel en zal als individu een plek moeten vinden in de samenleving. Als leraar heb je een belangrijke rol in deze ontwikkeling.
Werk je in het basisonderwijs als juf of meester, dan heb je een veelzijdige baan. Je geeft meerdere vakken aan een zeer diverse groep. Je moet weten hoe je om kunt gaan met stille, teruggetrokken kinderen, maar ook met pestkoppen en slimme kinderen. Elk kind moet de mogelijkheid hebben om in een veilige omgeving te leren. Aan jou de taak om in elk kind de talenten te ontdekken en het kind te stimuleren zich te ontwikkelen.
Het lesgeven is een belangrijk onderdeel van je functie als juf of meester, maar daarnaast ben je ook actief in de organisatie van de school. Je organiseert schoolreisjes, een sinterklaasfeest of andere activiteiten. Je houdt contact met ouders over de ontwikkeling van hun kind en vergadert met je collega’s.
Klaslokaal
Juf geeft les aan haar klas

Wat houdt een cursus Leraar Basisonderwijs (PABO) in?

Na het behalen van je pabo-diploma, kun je aan de slag op een basisschool. Maar je kunt jezelf ook specialiseren, bijvoorbeeld door het volgen van cursussen. Zo kun je je verder verdiepen in pedagogiek en onderwijskunde. Je onderzoekt dan de invloed van opvoeding en een gezin op een kind en wat hiervan het effect is op de didactiek van het onderwijs. Het is ook mogelijk om je na je diploma te richten op het bijzonder onderwijs, door een master op dit gebied te volgen. Kom je van het vwo, dan heb je de mogelijkheid om in vier jaar tijd twee bachelordiploma’s halen, namelijk de pabo en pedagogiek of onderwijskunde.

Voor wie is deze cursus relevant?

Een cursus / opleiding leraar basisonderwijs is relevant voor iedereen die graag binnen het onderwijs wil starten en graag wil werken met kinderen.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Leraar 1st till 9th grade DNS 6000,-
  Denemarken

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.