Cursus & Training Accounting Information System (AIS)

Categorie Software en ICT
Prijs € 790,- tot € 1490
Regio

Er zijn 3 cursussen gevonden gerelateerd aan Accounting Information System (AIS)

AIS / Accounting information system cursussen en trainingen

Een accounting information system, afgekort AIS, is een systeem waarmee men financiŽle bedrijfsgegevens verzamelt, opslaat en verwerkt. Op basis van dit systeem worden financiŽle rapporten opgemaakt, die gebruikt worden door managers om bepaalde beleidsbeslissingen te nemen i.v.m. de bedrijfsvoering. Ook andere belanghebbende partijen gebruiken deze financiŽle rapporten, zoals verkopers, schuldeisers en de belastingdienst.

Vroeger gebeurde het verzamelen en verwerken van financiŽle bedrijfsgegevens volledig handmatig. Tegenwoordig wordt volop gebruikt gemaakt van de moderne informatietechnologie. AIS maakt tegenwoordig als module vaak deel uit van een softwarepakket, dat naast financiŽle gegevens ook data bevat over de fabricage, de toeleveringen en personeelszaken. Op deze manier kunnen ingewikkelde bedrijfsanalyses gemaakt worden.

Wat houdt een cursus AIS in?

In een cursus AIS maakt de deelnemer kennis met de administratieve organisatie en de informatiebehoefte in een bedrijf. De opleiding geeft een inzicht in de verschillende informatiesystemen van een organisatie en de informatie die het management nodig heeft om gefundeerde beleidsbeslissingen te kunnen nemen.

De samenhang tussen de doelen van een onderneming, de verschillende bedrijfsprocessen en de financiŽle resultaten van een onderneming wordt duidelijk gemaakt. De cursist leert de betekenis van organisatiesystemen kennen, alsook de belangrijke rol die deze systemen spelen in het succesvol sturen van een bedrijf. Hij leert tevens bedrijfsprocessen in kaart te brengen en deze te analyseren.

Accounting information systeem cursus, voor wie is het bedoeld?

Een cursus AIS is bedoeld voor personen die in een financieel-economische functie werkzaam zijn en graag hun inzicht in de samenhang tussen bedrijfsprocessen en financiŽle bedrijfsresultaten willen verbreden.

Informatie aanvragen

Selecteer ťťn of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Module Internal Control & AIS Onderwijsinstelling 1490,-
  Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Zwolle
Module Internal Control & AIS: IT Finance Onderwijsinstelling 1350,-
  Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Zwolle
Module Internal Control & AIS: IT MKB Onderwijsinstelling 790,-
  Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.