Kindertherapeut

Categorie Zorg en Welzijn
Prijs € 4750,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Kindertherapeut

Kindertherapeut

Kindertherapie is een vorm van hulpverlening voor kinderen die kampen met psychische, sociale of gedragsproblemen. Voorbeelden hiervan zijn angsten, agressie en hyperactief gedrag. Een kindertherapeut zoekt samen met het kind naar de oorzaak van de problemen. Kindertherapie bestaat uit langdurige hulp (meestal 10 of meer sessies). De ouders zijn bij deze sessies normaal niet aanwezig. Zij worden regelmatig via een aparte afspraak met de therapeut op de hoogte gehouden.

Het kind staat centraal in de therapie. De therapeut laat het kind zoveel mogelijk zelf naar oplossingen zoeken voor zijn of haar probleem. Het uiteindelijke doel is om het kind terug controle te laten krijgen over zijn of haar klachten en het ervan te overtuigen dat er oplossingen en keuzemogelijkheden zijn.

De kindertherapeut kan hiervoor verschillende werkvormen gebruiken, bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen, gesprekstechnieken, therapeutische spellen enzovoorts.

Inhoud

In een cursus kindertherapeut leert de deelnemer hoe de ontwikkeling van het gedrag van een kind plaatsvindt en wat de oorzaken kunnen zijn van gedragsproblemen. De meest voorkomende gedragsproblemen bij kinderen worden in de opleiding grondig besproken.

De deelnemer leert hoe men kinderen het best kan benaderen, hoe men een vertrouwensband kan opbouwen en op welke wijze men effectief kan communiceren over de problemen die het kind ervaart.

Tenslotte zullen in een cursus kindertherapeut de nodige technieken en therapieën aangeleerd worden waarmee men een kind met een bepaald probleem kan begeleiden. De deelnemer leert ook hoe men door het observeren en communiceren met het kind tot een diagnose kan komen.

Relevantie

Een cursus kindertherapeut is geschikt voor iedereen die beroepsmatig veel met kinderen werkt en zich verder wil verdiepen in de oorzaak en het behandelen van problemen bij kinderen. De opleiding is ook aangeraden voor personen die reeds een opleiding toegepaste psychologie hebben gevolgd en zich verder willen specialiseren in kindertherapie.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Pedagogisch medewerker Kinderopvang niveau 3 Profit opleidingen 4750,-
  Amstelveen, Arnhem, Assen, Den Bosch, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.