Medische Terminologie

Categorie Zorg en Welzijn
Prijs € 209,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Medische Terminologie

Medische Terminologie

In elk vakgebied wordt er jargon gebruikt; termen en uitdrukkingen die voor buitenstaanders vaak lastig te volgen zijn. Ook in de medische wereld gebruikt men vaktaal. Meestal stammen deze termen uit het Latijn. Medische termen worden internationaal gebruikt, wat het communiceren met buitenlandse collega’s makkelijker maakt. Ook is het een voordeel dat met één Latijns woord een toestand kan worden weergegeven waarvoor je in het Nederlands een uitgebreide omschrijving nodig hebt.

Wat houdt een cursus medisch terminologie?

Een cursus medische terminologie leert je de noodzakelijke termen die verhelderend zijn binnen en ook buiten de medische wereld. Bij de cursus komt geen ingewikkelde grammatica aan bod en binnen een paar maanden kun je de medische vaktaal je eigen maken. Kennis van medische terminologie is niet alleen voor artsen en verpleegkundigen gebruikelijk; iedereen die werkzaam is in de medische wereld moet de medische termen kennen. Dus ook apothekersassistentes, medisch secretaresses en doktersassistentes. Zelfs medewerkers van arbodiensten, ziekenfondsen of mensen die werkzaam zijn in de farmaceutische industrie hebben belang bij kennis van medische terminologie.

Voor wie is deze cursus relevant?

Een cursus medische terminologie is geschikt voor iedereen die kennis op wil doen over medische begrippen. Dit kan betekenisvol zijn binnen bijvoorbeel je beroep maar ook voor mensen die simpelweg interesse hebben en graag iets meer medische kennis opdoen.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Anatomie (Basis) Thuiscursus.nl 209,-
  Afstandsonderwijs / thuisstudie

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.