Pneumatiek Cursussen & Trainingen

Categorie Bouw en Techniek
Prijs onbekend
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Pneumatiek

Pneumatiek

Onder het vakgebied werktuigbouwkunde valt de studie pneumatiek. We hebben het allemaal al wel eens gezien; apparaten die aangedreven worden door samengeperst lucht. Denk bijvoorbeeld aan je fietspomp. Door het samenpersen van lucht ontstaat er druk. Door het verhogen van deze druk zoekt de samengeperste lucht een uitweg. In een fietspomp is de enige uitweg het luchtslangetje dat naar je fietsband loopt. Hierdoor komt de samengeperste lucht van je fietspomp in je fietsband. Dit is een voorbeeld van pneumatiek. Pneumatiek wordt op grote schaal gebruikt in de machinebouw.
Pneumatiek
Gasleidingen

Inhoud

Gedurende de cursus of opleiding vergroot je jouw specifieke kennis op het gebied van de pneumatiek. Je leert onder andere hoe je pneumatische installaties vervangt, repareert en gebruiksklaar moet maken. Je verdiept je in het controleren en het uitvoeren van inspecties aan verschillende installaties. Pneumatiek wordt geschaard onder werktuigbouwkunde. Binnen de werktuigbouwkunde maak je ook kennis met begrippen als hydrauliek en meettechniek.

Relevantie

De cursus is bedoeld voor mensen die tijdens het werk te maken krijgen met pneumatische installaties en zichzelf willen specialiseren op het gebied van de pneumatiek.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Pneumatiek en Besturingstechniek ROC Nijmegen (Cursussen)    
  Boxmeer, Nijmegen en Druten

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.