Zorg voor Ouderen

Categorie Zorg en Welzijn
Prijs € 3553,- tot € 6005
Regio

Er zijn 3 cursussen gevonden gerelateerd aan Zorg voor Ouderen

Zorg voor Ouderen

Het aantal ouderen in Nederland neemt toe. De verwachting is dat steeds meer mensen afhankelijk worden van zorg. Mede daarom komt er steeds meer controle op de kwaliteit van de zorg voor ouderen. Bij deze zorg voor ouderen komen er ineens andere dingen kijken. Ouderen krijgen te maken met kwalen, aandoeningen en ziektes die in veel gevallen bij ouderdom horen. Dit vraagt om een specialistische benadering en aanpak.
Werken in de ouderenzorg betekent intensief werken met mensen. Je kunt te maken krijgen met mensen met fysieke of emotionele klachten, of met cliŽnten die moeten revalideren na een ongeluk of ziekte. Je begeleidt deze mensen op een passende manier, fungeert als contactpersoon van de familie en je bouwt met je cliŽnt een vertrouwensband op. Belangrijk voor zowel jezelf als voor de cliŽnt is de samenwerking met het medisch team: in de ouderenzorg werken arts, psycholoog en fysiotherapeut met elkaar samen zodat de oudere de beste zorg krijgt.
Thuiszorg
Verpleegkundige schrijft status op

Inhoud

Ben je werkzaam in de ouderenzorg, dan is het zaak om je te blijven bijscholen, door middel van cursussen. Ook als je bepaalde vaardigheden mist die noodzakelijk zijn of van pas kunnen komen bij je werk, is het nuttig om een opleiding te volgen. Zo kun je een cursus volgen waarin je leert hoe je bloedsuikerwaardes moet meten en hoe je insuline toedient aan een diabetespatiŽnt. Ook kun je bijvoorbeeld door een cursus leren hoe je moet katheteriseren of hoe je om kunt gaan met patiŽnten die de Ziekte van Parkinson hebben.

Relevantie

Een cursus zorg voor ouderen is relevant voor iedereen die bijvoorbeeld werkzaam is binnen de zorg en te maken krijgt met de oudere doelgroep.

Informatie aanvragen

Selecteer ťťn of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Begeleider gehandicaptenzorg niveau 3 Profit opleidingen 4750,-
  Amstelveen, Arnhem, Assen, Den Bosch, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Zwolle
Helpende Zorg & Welzijn - Verkort MBO Capabel Onderwijs 3553,-
  Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Rotterdam, Utrecht
Thuisbegeleider niveau 4 Profit opleidingen 6005,-
  Amsterdam/Amstelveen, Arnhem, Assen, Den Bosch, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht/Nieuwegein, Zwolle.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.